10 Ταξιδιωτικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Η χαρά και ο ενθουσιασμός είναι τα πρώτα συναισθήματα που νιώθει κάποιος όταν φτάνει η ώρα για το ταξίδι. Μην βιάζεστε όμως τόσο.. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις είναι πολλές και κρύβονται πίσω από κάθε σας κίνηση ή επιλογή! Το Travelen είναι εδώ για να σας προφυλάξει από προβλήματα που δεν έχετε υπολογίσει. Διαβάστε τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται πριν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και ξεκινήστε διαβασμένοι.

1. Δεν κλείνετε το ταξίδι από νωρίς.

Το γοργόν και χάριν έχει. Μερικές φορές είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το ταξίδι σας από νωρίς, αλλά όσο πιο γρήγορα κλείσετε εισιτήρια και διαμονή, τόσο πιο πολλά χρήματα θα γλιτώσετε.

Συμβουλή: Αν ψαχτείτε τρεις με τέσσερις μήνες νωρίτερα θα βρείτε προσφορές, ακόμα κι αν πρόκειται να ταξιδέψετε τη high season.


2. Δεν ελέγχετε την ισχύ του διαβατηρίου σας.

Το να φτάσετε στην πηγή (αεροδρόμιο, σταθμό κτλ.) και τελικά να μην καταφέρετε να πιείτε νερό, μόνο με δυσάρεστες αναμνήσεις και νεύρα θα σας αφήσει.

Συμβουλή: Αν δε θέλετε να κουνάτε το μαντίλι στην παρέα σας ελέγξετε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, την ισχύ των ταξιδιωτικών σας έγγραφων.


3. Κουβαλάτε πάνω σας πολλά χρήματα.

Σίγουρα είναι απαραίτητο να έχετε μετρητά, αλλά με το να παραγεμίζετε το πορτοφόλι σας το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γίνετε στόχος των ελαφροχέρηδων.

Συμβουλές: 1) Υπολογίστε με λεπτομέρεια πού και πόσα θα ξοδέψετε, ώστε να μην κουβαλάτε επιπλέον χρήματα. 2) Χρησιμοποιήστε χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες.


Διάβασε ακόμη 

10+1 Είδη ταξιδιωτών


4. Βγάζετε συνάλλαγμα στα αεροδρόμια

Τα ανταλλακτήρια των αεροδρομίων στηρίζονται α) στην υψηλή προμήθεια και β) στη διαφορά της ισοτιμία, η οποία είναι μεγαλύτερη και από τα κεντρικά ανταλλακτήρια της πόλης!

Συμβουλή: Προτιμήστε αυτά που δεν βρίσκονται σε πολυσύχναστους δρόμους. Η καλύτερη επιλογή βέβαια είναι οι χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες και τα ΑΤΜ.


5. Παίρνετε μαζί σας όλη την ντουλάπα.

Έλα μωρέ δυο τρία ρουχαλάκια θα πάρω, υπόσχομαι κάθε φορά και στο τέλος αδειάζει όλη η ντουλάπα. Οι γυναίκες με καταλαβαίνουν! Τα θέματα όμως που προκύπτουν είναι ότι α) πρέπει να πληρώσετε τα παραπανίσια κιλά της βαλίτσας και β) δεν περισσεύει χώρος για τις νέες αγορές που θα γίνουν στο ταξίδι. (Καλό είναι να μη το διαβάσουν οι άντρες!)

Συμβουλή: Ενημερωθείτε για τον καιρό και πάρτε σύνολα τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους. Μπείτε στην κατηγορία Μόδα/Ομορφιά για να πάρετε μερικές ιδέες.


6. Περιμένετε ατελείωτες ώρες στις ουρές.

Με καλό καιρό και αρκετό κους κους η αναμονή στην ουρά για αξιοθέατα με μεγάλη επισκεψιμότητα (Πύργο του Άιφελ, το σπίτι της Άννα Φρανκ κ.α.) μπορεί να είναι ευχάριστη. Αν όμως έχει κρύο, βροχή ή ζέστη, η αναμονή μπορεί να γίνει κουραστική και η υπομονή σας να εξαντληθεί.

Συμβουλή: Skip the line! Το μαγικό αυτό εισιτήριο σας δίνει τη δυνατότητα να προσπεράσετε τις ουρές και να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.


Διάβασε ακόμη 

Πώς τα Social Media μπορούν να γίνουν ο προσωπικός σας ξεναγός


7. Δεν εκτυπώνετε έγγραφα και εισιτήρια

Εκτυπώστε τα εισιτήρια οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συναλλαγής. Ακόμη και αν τα έχετε κρατήσει στο e-mail σας, υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσετε να τα ανοίξετε, ή να μη τα δεχτούν.

Συμβουλή: Εκτός από τα εισιτήρια βγάλτε φωτοτυπία όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα π.χ ταυτότητες, διαβατήρια, βίζα. Σε περίπτωση που πέσετε θύμα κλοπής, να μπορέσετε τουλάχιστον να αποδείξετε ποιοι είστε!


8. Τριγυρνάτε μόνο στα τουριστικά μέρη

Σίγουρα θα μπείτε στο Κολοσσαίο, θα κάνετε κρουαζιέρα στα κανάλια του Άμστερνταμ, θα ανεβείτε στο άγαλμα της ελευθερίας και θα περπατήσετε στο Σινικό Τείχος. Θα κάνετε δηλαδή ότι κάνουν όλοι οι τουρίστες..

Συμβουλή: Χαθείτε σε άγνωστες, μη τουριστικές περιοχές. Εκεί κρύβονται τα περισσότερα διαμάντια, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο εύκολο να γνωρίσετε την κουλτούρα και τις συνήθειες των ντόπιων.


9. Δεν κάνετε έρευνα

Ακόμη και αν είστε από τους ταξιδιώτες που παίρνουν το δισάκι τους στον ώμο και όπου τους βγάλει ο δρόμος, καλό είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν φτάσετε στον προορισμό.

Συμβουλή: Διαβάστε για τα αξιοθέατα, τα τοπικά πιάτα, τις συνήθειες των κατοίκων και κάντε μια λίστα με αυτά που είναι κοντά στα δικά σας ενδιαφέροντα. Έτσι θα γλιτώσετε χρόνο και χρήμα, θα αποφύγετε πολλές παγίδες και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος.


Διάβασε ακόμη 

Τα πιο χρήσιμα Ταξιδιωτικά Gadgets


10. Δεν υπολογίζετε το budget.

Τα ταξίδια είναι πολύ ωραία, αλλά ένας ελλιπής σχεδιασμός μπορεί να τα μετατρέψει σε δυσάρεστη εμπειρία, πικραίνοντας την τσέπη σας! Ενημερωθείτε για τις τιμές εισιτηρίων, φαγητού, διαμονής και διασκέδασης, για να ξέρετε πόσο βαθιά θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Συμβουλή: Κάντε ένα ρεαλιστικό πλάνο για τις δαπάνες του ταξιδιού, δίνοντας πάντα περιθώριο στα απρόβλεπτα έξοδα.


Ερώτηση:

Εσείς έχετε εντοπίσει κάποιο άλλο? Μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια ή στο email μας.

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge