10+1 Είδη ταξιδιωτών

Το ότι υπάρχουν είδη ταξιδιών το γνωρίζετε, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν και είδη ταξιδιωτών. Ναι ναι καλά διαβάσατε! Μην παραξενεύεστε γιατί κι εσείς ανήκετε σε κάποιο αυτό αυτά. Ταξιδιώτες που δεν τους ενδιαφέρουν τα μουσεία, άλλοι που γυρνάνε από αξιοθέατο σε αξιοθέατο, οι τσιγκούνηδες, οι luxury και πολλοί πολλοί ακόμη! Μαζέψαμε τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες και σας τις παρουσιάζουμε..

Είναι ο Ταξιδιώτης …

1. Περιορισμένο μπάτζετ
Ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε αυτό το είδος του ταξιδιώτη! Δίνεις ένα κάρο λεφτά για να πας στο Παρίσι (ή οπουδήποτε) και δεν διαθέτεις χρήματα για να μπεις στο Λούβρο, να ανέβεις στον Πύργο του Άιφελ και να φας σε ένα γαλλικό ρεστοράν; Τότε γιατί πήγες στο Παρίσι και όχι στα Καλάβρυτα (τα οποία by the way είναι γραφικά και πανέμορφα);! Δεν χρειάζεται να μπεις σε κάθε μουσείο και αξιοθέατο, αξίζει όμως να επισκεφτείς τα βασικά μέρη κάθε τόπου.

2. Μια ζωή την έχουμε
Ο ταξιδιώτης αυτός δουλεύει όλο τον χρόνο για να κάνει ένα ταξίδι και να ξοδέψει όλες του τις οικονομίες! Μμμ.. μεγάλο λάθος όταν δεν σου περισσεύουν χρήματα να τα σκορπάς δεξιά και αριστερά, σε ποτά, club, ψώνια κτλ, μόνο και μόνο για να εκτονωθείς και να γίνεις κάποιος που δεν είσαι. Σκέψου ότι έχεις ζωή και μετά το ταξίδι και μάλιστα δύσκολη..

3. Σήκω ξημέρωσε

Πρόκειται για το είδος του ταξιδιώτη που δεν θέλει να χάσει ούτε λεπτό από το ταξίδι και ξυπνάει από τα χαράματα για να αρχίσει την επίσκεψή του σε αξιοθέατα. Η αγάπη και η δίψα του για να γνωρίσει νέα μέρη τον κάνουν ακούραστο και μερικές φορές υπερβολικό. Κοινώς είναι ο ταξιδιώτης του.. θέλω να τα δω όλα ή αλλιώς ο Backpacker explorer! Μην ξεχνάτε όμως ότι “παν μέτρον άριστον”.


Διάβασε ακόμη 

30 + 1 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες (χωρίς photoshop)


4. Μη με ξυπνάς απ’ τις 6..
Ο ταξιδιώτης αυτός είναι ο τύπος που αγαπάει τόσο πολύ τον ύπνο και τη θαλπωρή του ξενοδοχείου που δε θέλει να τα αποχωριστεί με τίποτα το πρωί. Αν βεβαία πειστεί να βγει από το ξενοδοχείο δεν τον πιάνει κανείς, αφού μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει τα πάντα.

5. Τα ζώα μου αργά

Αποτελεί το κλασικό παράδειγμα ταξιδιώτη που βαριέται τόσο πολύ να γυρνάει από το ένα μέρος στο άλλο, που καταριέται την ώρα και τη στιγμή που πήγε ταξίδι. Ο ταξιδιώτης αυτός αγαπάει τη βολή του σπιτιού του και αποφεύγει τα ταξίδια γιατί τον ξεβολεύουν από την ησυχία του. Έλα όμως που κάποια ανώτερη δύναμη τον κατάφερε και τελικά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει το πρόγραμμα του ταξιδιού.. έστω και με τον δικό του, αργό τρόπο.

6. Πάω όπου με πάνε
Είναι ο λεγόμενος άβουλος ταξιδιώτης. Αυτός που δεν έχει άποψη για τίποτα και τον “σέρνουν” όπου πάνε. Ο ταξιδιώτης αυτός ακολουθεί συνήθως μία παρέα, την γυναίκα του ή την οικογένειά του.


Διάβασε ακόμη 

10 Ταξιδιωτικά λάθη και πώς να τα αποφύγετε


7. Πλάνο
9.10 Πρωινό, 10.15 Βατικανό, 13.00 Ponte Sant’ Angelo, 14.00 Pizza Farine! Ναι καλά καταλάβατε, πρόκειται για τον ταξιδιώτη-πλάνο. Έχει υπολογίσει τα πάντα με μαθηματική ακρίβεια και το μόνο που του μένει είναι να τα υλοποιήσει! Έλα όμως που πολλές φορές όταν κάνεις σχέδια γελάει ο Θεός! Και να παρεκκλίνετε από το πρόγραμμα δεν είναι κακό! Ούτως ή άλλως στο απρόβλεπτο κρύβεται η μαγεία των ταξιδιών!

8. Όπου μας βγάλει
Ξεκινάει ό,τι ώρα να ναι, πάει όπου να ‘ναι, δεν τον νοιάζει για τίποτα και φυσικά δεν αγχώνεται ποτέ! Είναι ο χαλαρός ταξιδιώτης που ξεκινώντας από το σπίτι του ξέρει μόνο σε ποια χώρα πάει (για την πόλη δεν είμαστε σίγουροι)! Δεν έχει βγάλει κάποιο πλάνο, δεν έχει ιδέα τι πρέπει να δει, ή πού να φάει και το μόνο που τον νοιάζει είναι να περάσει καλά!

9. Ο χλιδάτος
Ο τύπος που δεν μπορεί να περιμένει σε ουρές αλλά μπαίνει μόνο με skip line εισιτήρια και φυσικά δεν τρώει fast food από την καντίνα, αλλά κάθεται μόνο σε lux εστιατόρια! Αρχικό μέλημά του είναι να φύγει σαν μοντέλο από το ξενοδοχείο, να μην κουραστεί, να βγάλει τις απαραίτητες selfies για το instagram και να καταλήξει σε κάποιο μαγαζί για να πάρει το brunch του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γυρίζει όλη μέρα με τα ίδια ρούχα γι’ αυτό μία ή και περισσότερες επισκέψεις στο ξενοδοχείο είναι απαραίτητες!!


Διάβασε ακόμη 

Εναλλακτικές χειμερινές δραστηριότητες


10. Ο Δύσκολος
Στον δύσκολο ταξιδιώτη δεν αρέσει τίποτα αλλά έχει γνώμη για όλα! Δεν του αρέσουν τα μέρη που πάτε, τα μέρη που τρώτε, τα φαγητά που τρώτε, ο καιρός, το ξενοδοχείο, η συγκοινωνία κτλ. Για όλα έχει μία άποψη και αν δεν γίνει το δικό του τότε στραβώνει και χαλάει το κέφι της παρέας. Αν έχετε έναν τέτοιο τύπο μαζί σας… Υπομονή!

11. Φωτογραφική – Χάρτης
Είναι ο κλασικός ταξιδιώτης που έχει κρεμασμένη τη φωτογραφική μηχανή στον λαιμό του ενώ ο χάρτης έχει γίνει προέκταση το χεριού του! Είναι ο λεγόμενος οξύμωρος ταξιδιώτης αφού παρόλο που κουβαλάει την φωτογραφική των 2.000€ και είναι super high tech, στο χέρι του έχει τον χάρτη της πόλης αντί για ένα GPS που θα τον οδηγήσει απευθείας στον προορισμό που επιθυμεί!

Εσύ ποιος τύπος ταξιδιώτη είσαι?

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge