Κατοικίδια & Ταξίδι: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την πτήση!

Έφτασε η ώρα για ταξίδι και δεν έχετε πού να αφήσετε το κατοικίδιο σας; Σας κοιτάει με μελαγχολικά ματάκια την ώρα που ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας; Σκέφτεστε συνέχεια τι θα κάνει χωρίς εσάς; Μην σκάτε.. Πάρτε το μαζί σας! Με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να είναι φιλικές προς τις μετακινήσεις ζώων ο καλύτερος σας φίλος θα γυρίσει όλο τον κόσμο. Αν και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.. μπορούν να γίνουν. Πώς; Διαβάζοντας όλες τις παραμέτρους και τις χρήσιμες συμβουλές που σας έχει συγκεντρώσει το Travelen.

Ταξίδι-Κατοικίδιο σημειώσατε Χ

Γενικές οδηγίες αεροπορικών εταιρειών:Το κατοικίδιο πρέπει να δηλωθεί κατά το κλείσιμο των εισιτήριων.
? Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να φέρουν ηλεκτρονικό τσιπ.
? Το ζωάκι σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο αεροσκάφος.
? Κάθε κατοικίδιο είναι υποχρεωτικό να φέρει βιβλιάριο υγείας από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο.
? Απαγορεύεται να ταξιδεύουν κατοικίδια μικρότερα των 2 μηνών.
? Οι επιβάτες με βρέφη δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν κατοικίδιο στην καμπίνα του αεροσκάφους.
? Το ζωάκι απαγορεύεται να ταξιδεύει εάν είναι έγκυος ή ναρκωμένο.
? Σε ορισμένες χώρες ισχύουν πρόσθετες συνθήκες υγιεινής. Σας συνιστούμε να το ελέγξετε με την πρεσβεία της χώρας που θα επισκεφτείτε.
? Να επισκέπτεστε ΠΑΝΤΑ την επίσημη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας, ώστε να λάβετε πλήρη γνώση των απαγορεύσεων και των όρων που θέτουν (κάθε μία έχει τους δικούς της).


Διάβασε ακόμη 

10+1 Είδη ταξιδιωτών


Χρήσιμες συμβουλές:? Απαραίτητη η ύπαρξη διαβατήριου, όταν μετακινείται εντός Ε.Ε.
ΠΑΝΤΑ πρέπει να ενημερώνεστε για τους κανόνες που ισχύουν στην χώρα που ταξιδεύετε. (Δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.)
? Πρέπει να γνωρίζετε αν η χώρα που ταξιδεύετε επιτρέπει την είσοδο ζώων που προέρχονται από πτήση.
? Φροντίστε το τελευταίο του γεύμα να είναι εύπεπτο και να γίνει τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν την πτήση. Έτσι θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για αναγούλες.
? Εάν γνωρίζετε πως έχει πρόβλημα με πάσης φύσης μετακίνηση, χορηγήστε του ένα χάπι κατά της ναυτίας 1 ώρα πριν την πτήση.
? Αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο πνιγμού ή στραγγαλισμού.
? Το κάθε κατοικίδιο πρέπει να φέρει τόσο πάνω του, όσο και στο κλουβί όλα τα στοιχεία του. Κάποια από αυτά είναι το όνομα, η ράτσα, η ηλικία, η διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου του ιδιοκτήτη κ.α. Είναι επίσης σκόπιμο να επισυνάψετε μια φωτογραφία του στο κλουβί.


Μεταφορά στην καμπίνα:? Στην καμπίνα γίνεται η μεταφορά μικρών κατοικίδιων, το βάρος των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 6-13 κιλά (μαζί με το κλουβί μεταφοράς).
? Τα κατοικίδια πρέπει να επιβιβαστούν σε σκληρό ή μαλακό φορέα και να τοποθετηθούν κάτω από το κάθισμα.
? Το κλουβί ή το σακίδιο δεν πρέπει να υπερβαίνει σε διαστάσεις αυτές που δίνει κάθε αεροπορική εταιρεία, ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα.
? Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί μαλακό ή σκληρό σακίδιο με φερμουάρ, το ζώο θα πρέπει να φοράει φίμωτρο. Ενώ αν μεταφερθεί σε κλειστό κλουβί, δεν είναι απαραίτητο.
? Ο φορέας πρέπει να είναι ειδικός ώστε το ζώο να μπορεί να κινηθεί, να αναπνεύσει, να διατηρήσει την θερμοκρασία του, να του χορηγηθεί νερό ή ότι άλλο χρειαστεί.

? Φροντίστε να έχετε απόλυτο έλεγχο και να ασχολείστε μαζί του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλιώς υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί υπερβολικά το αίσθημα του άγχους και να εμφανιστούν επιπλοκές.
? Σε περίπτωση που έχετε 2 ή περισσότερα κατοικίδια, είναι απαραίτητο να μεταφέρονται σε κοινό κλειστό κλουβί και να υπάρχει εξοικείωση μεταξύ τους.
? Προμηθευτείτε τον κατάλληλο πτητικό εξoπλισμό για αντιμετωπίσετε κάθε ενδεχόμενο.
? Αποφύγετε να ταξιδέψετε σε ώρες αιχμής. Θα περιορίσει τη σύγχυση που νιώθει.
? Δέστε τον φορέα στην καρέκλα σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθεί (αναταράξεις ή άλλοι παράγοντες).


Διάβασε ακόμη 

8 Φαγητά που πρέπει να αποφύγετε πριν την πτήση


Μεταφορά στον χώρο αποσκευών:? Κατά το κλείσιμο του εισιτήριου πρέπει να δηλώσετε το κατοικίδιο σας, το οποίο θα συνυπολογιστεί στον χώρο των αποσκευών. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να μην επαρκεί ο χώρος και να μην καταφέρετε να το πάρετε μαζί σας.
? Το βάρος του ζώου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 75-100 κιλά (μαζί με το κλουβί).
? Να είστε ενήμεροι για όλες τις αλλαγές, ακυρώσεις, καθυστερήσεις της πτήσης, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα να ταξιδέψει με άλλη πτήση.
? Προγραμματίσετε μία απευθείας πτήση, χωρίς στάσεις και αλλαγές αεροπλάνων, καθώς υπάρχει κίνδυνος να το χάσετε.
? Να έχετε πάντα τον έλεγχο του κατοικίδιου σας. Μην το αφήσετε ποτέ στην τύχη του. Να ρωτάτε για την πορεία του σε τακτά χρονικά διαστήματα.
? Τα ζώα πρέπει να τοποθετούνται σε μη πτυσσόμενο φορέα, με μια άφθονη παροχή νερού.
? Πρέπει να φέρει στο λουρί του σύστημα εντοπισμού (GPS).

Έχετε ταξιδέψει ποτέ με το ζωάκι σας; Αν ναι τι σας δυσκόλεψε περισσότερο;

1 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge