Ενοικίαση ποδηλάτου στο Άμστερνταμ : 4 λέξεις, 1 εμπειρία

Η ενοικίαση ποδηλάτου στο Άμστερνταμ είναι μία υπέροχη εμπειρία που δε θα πρέπει να παραλείψετε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς ότι στην πόλη υπάρχουν πιο πολλά ποδήλατα, απ΄ ότι άνθρωποι! Η αγάπη αυτής της πόλης για τα ποδήλατα είναι αξιοσημείωτη. Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχουν βγάλει από τη ζωή τους τα μηχανοκίνητα μέσα και για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ποδήλατο. Ποδήλατα στους δρόμους, στα κάγκελα, κρεμασμένα στα μπαλκόνια, μέσα στα κανάλια.. ποδήλατα παντού! Σε συνεργασία με το MyHotelBike σας παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τη ζωή με ποδήλατο στο Άμστερνταμ.

Το MyHotelBike έχει να σας πει πολλααααα..

Γίνετε Ολλανδοί για μια μέρα – πάνω σε ένα ποδήλατο. Καβαλήστε ένα ποδήλατο και ξεκινήστε την εξερεύνηση του Άμστερνταμ, όπως κάνουν οι ντόπιοι από τότε που ήταν παιδιά.

Περισσότερα ποδήλατα παρά άνθρωποι!

Το Άμστερνταμ έχει πανέμορφα κανάλια με μικρά γεφυράκια, πάρκα και διάσημες πλατείες παντού στην πόλη. Η Ολλανδική ποδηλατική κουλτούρα έχει μεγάλη ιστορία, είναι τρόπος ζωής. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα ποδήλατα απ’ ότι άνθρωποι, δεν είναι τρελό; Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω νούμερα!

? Άνθρωποι: 780.000        ? Ποδήλατα: 880.000

Η ποδηλατική κουλτούρα του Άμστερνταμ

Στους δρόμους του Άμστερνταμ θα δείτε αμέτρητους ποδηλάτες να πηγαίνουν ή να γυρνούν από τη δουλειά, να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με φορτηγά ποδήλατα, ή να μεταφέρουν οτιδήποτε άλλο: από ψώνια και κατοικίδια μέχρι καναπέδες και ψυγεία. Η δημοτικότητα της ποδηλασίας στο Άμστερνταμ ενισχύεται αναμφίβολα από το γεγονός ότι το Άμστερνταμ είναι μια «επίπεδη» πόλη. Είναι επίσης μικρή, πυκνοκατοικημένη και το κλίμα της είναι κατά βάση ήπιο. Η μέση ταχύτητα ενός ποδήλατου είναι 16 χιλιόμετρα την ώρα. Σε μια πόλη γεμάτη με κόσμο όπως το Άμστερνταμ, οι άνθρωποι οδηγούν πιο αργά σε σχέση με άλλα μέρη, ειδικά στο κέντρο της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, όταν οι ντόπιοι βιάζονται πηγαίνουν πιο γρήγορα, και ξεχνούν τους επίσημους κανόνες ποδηλασίας (μην ακολουθήσετε το παράδειγμά τους!). Όταν βρεθείτε σε αυτή την πόλη θα πρέπει να είστε πάντα σε επιφυλακή, με την καλή έννοια. Από όπου κι αν κατάγεστε η ενοικίαση ποδηλάτου στο Άμστερνταμ είναι μια συναρπαστική εμπειρία.Άμστερνταμ και ποδήλατα: Συναρπαστικά στοιχεία…

  • Το Άμστερνταμ έχει το μόνο μουσείο στον κόσμο από το οποίο περνάει ποδηλατόδρομος!
  • Οι ντόπιοι διανύουν με το ποδήλατο περίπου 2.000.000 (δύο εκατομμύρια) χιλιόμετρα τη μέρα!
  • Το 58% των ντόπιων (άνω των 12 ετών), κάνει ποδήλατο κάθε μέρα!
  • Το Άμστερνταμ θα επενδύσει 120 εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές για ποδήλατα μέχρι το 2020, εκ των οποίων 90 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία 38.000 νέων θέσεων στάθμευσης!
  • Κάθε χρόνο στην πόλη σημειώνονται περίπου 100.000 κλοπές ποδηλάτων!

  • Υπάρχουν 29 εταιρίες ενοικίασης ποδηλάτων!
  • Υπάρχουν 140 καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων!
  • Κάθε χρόνο ρυμουλκούνται 12.000 με 15.000 ποδήλατα από τα κανάλια του Άμστερνταμ!
  • Υπάρχουν 25 φυλασσόμενα πάρκινγκ ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων 8 που είναι δωρεάν!
  • Υπάρχουν περισσότερες από 10.000 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων γύρω από τον Κεντρικό Σταθμό του Άμστερνταμ (Amsterdam Central Station)!

Διάβασε ακόμη 

Πλήρης οδηγός Άμστερνταμ


Μετακίνηση στο Άμστερνταμ

Στο Άμστερνταμ, το 32% όλων των μετακινήσεων γίνεται με ποδήλατο, το 22% με αυτοκίνητο και 16% με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο κέντρο της πόλης αυτό το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο, καθώς η μετακίνηση με ποδήλατο κατέχει το 48%!

32% ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Παγκόσμια ημέρα γυμνής ποδηλασίας!

Μόνο στο Άμστερνταμ θα συναντήσετε γυμνούς ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο μέσα στην πόλη, σαν να μην τρέχει τίποτα! Πότε; Κάθε χρόνο, δεκάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην παγκόσμια Γυμνή Ποδηλατοδρομία, στην πρωτεύουσα των ποδηλάτων. Οι ποδηλάτες διασχίζουν την πόλη γυμνοί με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την κουλτούρα του αυτοκινήτου και να στρέψουν την προσοχή στην ευαλωτότητα των ποδηλατών. Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε εδώ την 1η Ιούλη, μπορείτε να συμμετάσχετε ελευθέρα!photo credit: el-stories.com

Διαδρομές με το ποδήλατο

Το Άμστερνταμ είναι η πιο φιλική, προς τους ποδηλάτες, πόλη στον κόσμο, με το 63% των κατοίκων να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους σε καθημερινή βάση. Πάνω από το 60% των διαδρομών γίνονται στο ενδότερο μέρος της πόλης και 40% στην ευρύτερη περιοχή. Και όλα αυτά σε μία πόλη που έχει περισσότερους από 780.000 κατοίκους!

63% ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ


Διάβασε ακόμη 

Το Άμστερνταμ από τα μάτια των ντόπιων


Η ποδηλατική πρωτεύουσα

Για να ενθαρρύνουν τη χρήση ποδηλάτου οι αρχές έχουν τοποθετήσει 500 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων και 254.000 σχάρες στάθμευσης ποδηλάτων! Τέτοιου είδους στατιστικά, σε συνδυασμό με την κουλτούρα που υπάρχει γύρω από το ποδοκίνητο δίτροχο, καθιστούν αναμφισβήτητα το Άμστερνταμ ως την ποδηλατική πρωτεύουσα του κόσμου.

?️ Σχάρες στάθμευσης: 254.000     ?  Ποδηλατοδρόμοι: 500 χιλιόμετρα

 Συμβουλές για ασφαλή ποδηλασία

Η ενοικίαση ποδηλάτου στο Άμστερνταμ είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα στην Ολλανδία, καθιστώντας την ποδηλασία στο απόλυτο must. Παρόλα αυτά θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πάθετε κάτι απολαμβάνοντας την εμπειρία ενός ποδηλάτου. Γι΄ αυτό τον λόγο έχουμε επισημάνει κάποια tips που θα σας να βοηθήσουν να κινείστε με ασφάλεια στην όμορφη πόλη.

✅ Οδικοί κανόνες: Ακολουθείτε τους οδικούς κανόνες: μην οδηγείτε σε πεζοδρόμια, εμπορικούς δρόμους και αυτοκινητοδρόμους.

⚠️  Κλειδώστε το ποδήλατό σας: Κλειδώστε το ποδήλατό σας όπου κι αν σταματήσετε, οι κλέφτες ποδηλάτων στο Άμστερνταμ είναι πάντα στο κυνήγι.

⚠️ Κίνηση υπόλοιπων οχημάτων: Να έχετε πάντα στο νου σας την υπόλοιπη κίνηση, όπως των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, τραμ, πεζών ή περιπολικών.

Σταματήστε: Το κόκκινο φανάρι αλλά και τα Δόντια του καρχαρία, σημαίνουν ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ.

⚠️ Γραμμές τραμ: Να προσέχετε τις γραμμές του τραμ. Αποτελούν τον νο1 λόγω πτώσεων στην πόλη!

✅  Μείνετε δεξιά: Παραμείνετε στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

⚠️ Ώρες αιχμής: Προσπαθήστε να αποφύγετε τις ώρες αιχμής: 8π.μ.-9π.μ. και 5μ.μ.-6μ.μ.

Όχι τηλέφωνο: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ κάνετε ποδήλατο.

✅  Κάντε σινιάλο: Χρησιμοποιήστε το ελεύθερο σας χέρι για να δείξετε προς ποια κατεύθυνση πρόκειται να κινηθείτε.

⚠️  Πάρκινγκ: Να θυμάστε πού παρκάρετε το ποδήλατό σας – το να ψάχνετε το ποδήλατό σας στο Άμστερνταμ είναι σαν να ψάχνετε ψύλλο στα άχυρα!

Να οδηγείτε νηφάλιοι: Μην κάνετε ποδήλατο αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.


Διάβασε ακόμη 

Πλήρης οδηγός Μπολόνια


Νοικιάστε ένα ποδήλατο στο Άμστερνταμ

Η ποδηλατική εμπειρία σε ένα από τα καταστήματα δεν είναι απλά μια ποδηλατική εμπειρία. Είναι το κάτι άλλο.

Καλύτερες τιμές

Αποκτήστε τα καλύτερα ποδήλατα της πόλης στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Το MyHotelBike ενθαρρύνει επισκέπτες ξενοδοχείων – και οποιονδήποτε άλλον που έχει διάθεση για ποδηλατάδα – να καβαλήσει ένα ποδήλατο στο Άμστερνταμ. Οι τιμές στα επιλεγμένα καταστήματα κυμαίνονται από 10 έως 15€ τη μέρα, αναλόγως με την τοποθεσία και το σύνολο των ημερών ενοικίασης. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πάντα η ασφάλιση.

⬇️ Χαμηλότερη τιμή ανά μέρα: 10€*               ⬆️ Υψηλότερη τιμή ανά μέρα: 15€*

*Πάντα συμπεριλαμβανόμενης της ασφάλισης: 0€

? Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης

Τα καλύτερα ποδήλατα της πόλης

Τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα στα επιλεγμένα καταστήματα κατασκευάζονται από τη γνωστή Ολλανδική εταιρία ποδηλάτων “Union”. Όλα έχουν μεταλλικά χειρόφρενα, σύστημα Shimano nexus 7 ταχυτήτων και ρυθμιζόμενες σέλες. Αλλάξτε ταχύτητες με ευκολία και κάντε ποδήλατο κατά μήκος των καναλιών, των γεφυρών και των ιστορικών κτιρίων αυτής της φιλόξενης πόλης.

Δωρεάν χάρτης της πόλης

Κάθε επισκέπτης παίρνει έναν δωρεάν χάρτη της πόλης για να την εξερευνήσει με το δικό του τρόπο.

165 ΚΑΝΑΛΙΑ,
1.753 ΓΕΦΥΡΕΣ,
6.800 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

? Προτεινόμενα μαγαζιά για Ενοικίαση ποδηλάτου στο Άμστερνταμ  

Cycle4You ?
Τοποθεσία
Ανοιχτά Δευ-Σαβ: 9 με 19:30

360 amsterdam ?
Τοποθεσία
Καθημερινά: 9:00 με 20:00

Fietstop ?
 Τοποθεσία 
Ανοιχτά Δευ-Σαβ: 8 με 19:30
Κυρ: 12 με 16:00

Bike rental & gifts  ?
Τοποθεσία
Δευ-Σαβ: 8 με 19:30
Κυρ: 12 με 16:00

*Φωτογραφία εξωφύλλου: el-stories.com

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge