Εναλλακτικές χειμερινές δραστηριότητες

Οι χειμερινές εξορμήσεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, οι οποίοι ψάχνουν την περιπέτεια σε συνδυασμό με την καλοπέραση. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που ζητούν κάτι παραπάνω από μία απόδραση για Σκι/snowboard, πατινάζ στον πάγο και ρομαντικές βόλτες στο χιόνι. Από τη βόλτα με χάσκι έως το γκολφ στο χιόνι, το Travelen σας παρουσιάζει 12 εναλλακτικές χειμερινές δραστηριότητες για να βάλετε την περιπέτεια στις προσεχείς σας διακοπές.

Ξεκινάμε από τον χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας

 

12) Snowcat TourΜία βόλτα στο χιόνι με ένα Snowcat αποτελεί πάντα μία ευχάριστη και ξεκούραστη εμπειρία. Το “τέρας” μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο δύσκολες και παγωμένες επιφάνειες. Αφεθείτε στην ασφάλειά του και απολαύστε μία βόλτα στις απάτητες πλαγιές των χιονισμένων βουνών.

?Tip: Πιάστε θέση στο παράθυρο για να απολαύσετε τη θέα.

? Βαθμός δυσκολίας: 0
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 0
?️ Θερμοκρασία: 20ºC
? Τοποθεσία: Eastern Sierras (Καλιφόρνια) – Κολοράντο – Sierra Νεβάδα
 

11) Διαμονή σε Παγο-ξενοδοχείοΜία διαμονή σε ξενοδοχείο θα έπρεπε υπό άλλες συνθήκες να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Όχι όμως όταν πρόκειται για μια διανυκτέρευση στον πάγο! Μπορεί να είναι μία ακίνδυνη και συναρπαστική εμπειρία, δεν παύει όμως να είναι παγωμένη, με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικό να είναι από -4 έως -9°C! Καλό (παγωμένο) ύπνο.. ?

?Tip: Πριν κοιμηθείτε αλείψτε τα άκρα σας με θερμαντική κρέμα.

? Βαθμός δυσκολίας: 2
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 0
?️ Θερμοκρασία: -4 έως -9°C
? Τοποθεσία: Jukkasjarvi (Σουηδία) -Sorrisniva (Νορβηγία)
 

10) Έλκηθρο με χάσκι (Dog sledding)Μια διαφορετική βόλτα έχει την τιμητική της για τη συνέχεια και δεν είναι άλλη από τη βόλτα με έλκηθρο. Τα εκπαιδευμένα χάσκι οδηγούνται από έμπειρο άτομο, το οποίο ρυθμίζει την πορεία και την ταχύτητα της βόλτας. Προσοχή: Μην αποκλείσετε  τον κίνδυνο πτώσης, τα ζώα είναι πάντα απρόβλεπτα!

?Tip: Πρέπει να ακολουθείτε την πορεία του Έλκηθρου για να βοηθάτε στην κίνησή του.

? Βαθμός δυσκολίας: 2
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 2
?️ Θερμοκρασία: -8 έως -30°C

? Τοποθεσία: Selfoss (Ισλανδία) – Λαπωνία (Φιλανδία) – Λαπωνία (Σουηδία)
 

9) Βόλτα με Χιονοπέδιλα (Snowshoeing)Όποιος κι αν είναι ο χειμερινός προορισμός πάρτε μαζί σας τα χιονοπέδιλα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μια βόλτα στο απάτητο χιόνι. Μην ξεχάσετε τα απαραίτητα μπατόνς.

?Tip: Η βόλτα πρέπει να ξεκινάει τουλάχιστον με 3+ άτομα.

? Βαθμός δυσκολίας: 3
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 4
?️ Θερμοκρασία: -5 έως -25°C
? Τοποθεσία: Μπάνσκο (Βουλγαρία) – Λαπωνία (Φιλανδία)


Διάβασε ακόμη 

30 + 1 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες (χωρίς photoshop)


8) Αεροσανίδα στο χιόνι (snow Airboard)Η φουσκωτή σανίδα σώματος υπόσχεται διασκέδαση και έκρηξη αδρεναλίνης. Έχει τη δυνατότητα να στρίψει αλλά και να σταματήσει ανάλογα με τη θέση του σώματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απάτητο χιόνι πλαγιάς, κάνοντας την εμπειρία μοναδική. Σημείωση: Μπορεί να πιάσει ταχύτητα έως και 150χμλ/ώρα (!!) γεγονός που εκτοξεύει την αδρεναλίνη και τον κίνδυνο στα ύψη!

?Tip: Αποφύγετε τις απότομες διαδρομές με συνεχόμενα εμπόδια (δέντρα – βράχους).

? Βαθμός δυσκολίας: 2
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 7
?️ Θερμοκρασία: -10°C
? Τοποθεσία: Κολοράντο
 

7) SnowmobileΤα μηχανοκίνητα οχήματα προσφέρουν ατέλειωτες ώρες βόλτας και ξεγνοιασιάς. Με ένα snowmobile μπορείτε να εξερευνήσετε απάτητα μέρη, αλλά και να γνωρίσετε χιονισμένες μοναχικές γωνιές. Προσοχή: Μην το παρακάνετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε. Τα Snowmobile δεν ανταποκρίνονται σε δύσκολες επιφάνειες (δεν είναι Snowcats)..

?Tip: Ακολουθήστε περπατημένες διαδρομές.

? Βαθμός δυσκολίας: 4
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 5
?️ Θερμοκρασία: -20°C

? Τοποθεσία: Σε κάθε καλά οργανωμένο χιονοδρομικό
 

6) Καρτ στον πάγο (Ice karting)Μπορεί να φαίνεται μία εύκολη και ευχάριστη δραστηριότητα αλλά η οδήγηση ενός τέτοιου οχήματος στον πάγο απαιτεί αρκετά μεγάλη επιδεξιότητα και λεπτούς χειρισμούς. Ο κίνδυνος πτώσης ή πρόσκρουσης είναι αρκετά μεγάλος γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

?Tip: Βασική αρχή για τον Πάγο.. Μην πατάτε φρένο, απλά αφήστε το γκάζι!

? Βαθμός δυσκολίας: 5
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 7
?️ Θερμοκρασία: -10°C

? Τοποθεσία: Levi (Φιλανδία) – Rucphen (Ολλανδία)
 

5) Ποδηλασία στο χιόνι (Fat biking)Η ποδηλατάδα στο χιόνι μπορεί να μην είναι συνηθισμένη αλλά είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, η οποία απαιτεί φυσική κατάσταση και καλά αντανακλαστικά.

?Tip: Μην κάνετε απότομες κινήσεις (υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης).

? Βαθμός δυσκολίας: 7

⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 5
?️ Θερμοκρασία: -15°C 
? Τοποθεσία: Gstaad (Ελβετία) – Κεμπέκ (Καναδάς)


Διάβασε ακόμη 

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό στο ταξίδι


4) Γκολφ στο χιόνι (Snow Golf)Το γκολφ είναι από μόνο του ένα άθλημα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, πόσο μάλλον όταν παίζεται στο χιόνι. Παρά τη δυσκολία του κερδίζει συνεχώς οπαδούς, αφού πρόκειται για ένα άθλημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

?Tip: Πρέπει να αγοράσετε ειδικά παπούτσια για να αποφευχθούν οι πτώσεις και να βελτιωθεί η ακρίβεια της βολής.

? Βαθμός δυσκολίας: 8
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 4
?️ Θερμοκρασία: -20°C

? Τοποθεσία: Jämijärvi (Φινλανδία) – Abtenau (Αυστρία)
 

3) Χειμερινό καγιάκ (Winter kayaking)Το χειμερινό καγιάκ προσφέρει μοναδικές εικόνες χιονισμένων-παγωμένων τοπίων. Μπορεί να μην είναι διαδεδομένο, ωστόσο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές λόγω των μοναδικών εικόνων και της αυξημένης επικυνδινότητας. Προσοχή: Ο κίνδυνος πτώσης, στα παγωμένα νερά, είναι μεγάλος.

?Tip: Σε περίπτωση πτώσης στα παγωμένα νερά βγείτε άμεσα, καθώς υπάρχει κίνδυνος υποθερμίας.

? Βαθμός δυσκολίας: 8
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 7
?️ Θερμοκρασία: -10°C

? Τοποθεσία: Jökulsárlón (Ισλανδία) – Φιόρδ (Νορβηγίας)
 

2) Χειμερινή σανίδα (Winter Lake SUP)Μία θέση πιο πάνω από το χειμερινό καγιάκ συναντάμε τη χειμερινή σανίδα. Η δραστηριότητα απαιτεί ισορροπία και αρκετή δύναμη στα χέρια, αλλά προσφέρει εξίσου μαγικές εικόνες. Προσοχή: Τα νερά είναι ορμητικά και ο κίνδυνος πτώσης είναι πολύ μεγάλος, γι’ αυτό φροντίστε να πάρετε τα μέτρα σας!

?Tip: Η πιο μαγευτική διαδρομή βρίσκεται στην Ανταρκτική.

? Βαθμός δυσκολίας: 9
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 7
?️ Θερμοκρασία: -15°C
? Τοποθεσία: Blacksburg (Βιρτζίνια)


Διάβασε ακόμη 

Κατοικίδια & Ταξίδι: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την πτήση


1) Αναρρίχηση στον πάγο (Ice-Climbing)Πρόκειται για τη δυσκολότερη και ταυτόχρονα πιο επικίνδυνη δραστηριότητα στο χιόνι. Απαιτεί μία αρκετά καλή φυσική και σωματική κατάσταση, ενώ πρέπει να αποφεύγεται χωρίς τη συνοδεία έμπειρου οδηγού (αν φυσικά δεν είστε αρκετά έμπειροι).

?Tip: Να είστε συνεχώς δεμένοι.

? Βαθμός δυσκολίας: 10
⚠️ Βαθμός επικινδυνότητας: 8
?️ Θερμοκρασία: -30°C

? Τοποθεσία: Mont-Blanc & Gran Paradiso National Park (Ιταλία)

 

‼️Προσοχή: Πολλές από τις δραστηριότητες είναι αρκετά επικίνδυνες, γι’ αυτό αν δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία μην τα επιχειρήσετε ή ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

1 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge