E.N. Story
Φαγητό
More
Tips
Διαμονή
Διασκέδαση

DoDo

15 must see αξιοθέατα στο Παρίσι

Η πολυπληθέστερη πόλη της Ευρώπης δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει πολλές επιλογές, δραστηριότητες και αξιοθέατα. Το Παρίσι είναι η ιδανική πόλη για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού καθεμιά προσφέρει εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι φυσικά ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου, η Παναγία των Παρισίων, η γειτονιά της Μονμάρτης κ.α. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στο θρυλικό καμπαρέ Μουλέν Ρουζ, να απολαύσετε τον αυθεντικό Cafe Gourmand και να κάνετε μία βόλτα στη φωταγωγημένη Champ Elysees. Το Παρίσι έχει μια αύρα που δε θα τη βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο, ενώ προσφέρει πολλές επιλογές για να περάσετε όμορφα.

Ανακαλύψτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Παρίσι

Πύργος Άιφελ

Η πιο γνωστή ατραξιόν, όχι μόνο του Παρισιού αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, είναι ο περίφημος πύργος του Άιφελ. Είναι συνομήλικος με το Moulin Rouge (1889) και το ύψος του φτάνει τα 300(!) μέτρα. Το πρωί, με καθαρή ατμόσφαιρα, το μάτι μπορεί να τρέξει μέχρι και 50χλμ μακριά, βλέποντας.. τα πάντα! Το βράδυ πάλι έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε, από ψηλά, την πόλη του φωτός, χωρίς όμως να μπορείτε να διακρίνετε πολλά σημεία. Στο ερώτημα λοιπόν, για το ποια είναι η ιδανική ώρα, η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική. Σίγουρα όμως πρέπει να γνωρίζετε πως η ουρά κυμαίνεται από 45 λεπτά, (πολύ πρωί) μέχρι και 3 ώρες (ώρες αιχμής). Βέβαια, το πιο έξυπνο είναι να κλείσετε τα εισιτήρια online για να μην περιμένετε καθόλου. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι για όποιον θέλει να ανέβει μόνο μέχρι τον 2ο όροφο υπάρχει η επιλογή να “σκαρφαλώσει”, από την ειδική είσοδο*, τα 704 σκαλιά, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από τη μισή αξία του εισιτηρίου.

*Βρίσκεται στο αριστερό πόδι του Πύργου (έτσι όπως τον βλέπετε από την Avenue Gustave Eiffel).

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 09:00-00:00 το καλοκαίρι & 09:30-23:00 το Χειμώνα
Κόστος: 17€ για το ψηλότερο σημείο (276m), 11€ για τον 2 όροφο (ύψος 115μ.)

 Ο ξερόλας λέει: Υπάρχουν περισσότερα από 30 αντίγραφά του σε όλο τον κόσμο!

Αψίδα του Θριάμβου

Αρχοντική και πανέμορφη, η Αψίδα είναι σίγουρα ένα μνημείο που επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Τα 284 στενά, κυκλικά σκαλιά, που καλείστε να ανεβείτε θα σας δυσκολέψουν λίγο, αλλά η θέα από ύψος 45μ. θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Αν είστε εκεί κατά τη δύση του ηλίου θα δείτε όλο το Παρίσι τυλιγμένο με ένα ροζ/πορτοκαλί πέπλο και μπροστά στα μάτια σας θα ξεδιπλώνονται, ο πύργος του Άιφελ, η Champ Elysees , το νέο Παρίσι, η Sacré-Cœur, ο πύργος του Μontparnasse, τα πάρκα και ό,τι άλλο φτάνει να δει το μάτι σας. Ειδικά όταν ανάβουν τα φώτα στη Champ Elysees και στους γύρω δρόμους, η θέα από την αψίδα είναι σαν όνειρο.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Απρίλιος-Σεπτέμβριος 10:00-23:00 & Οκτώβριος-Μάρτιος 10:00-22:30 Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου & 25 Δεκεμβρίου.
Κόστος: 9.50€ για άτομα άνω των 25, Δωρεάν για κάτω των 25 (με επίδειξη ταυτότητας)

 Ο ξερόλας λέει: Υπάρχει και δεύτερη Αψίδα του Θριάμβου! Βρίσκεται μπροστά από το μουσείο του Λούβρου σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κανονική!

Μουσείο Λούβρου

Δεν είναι απλά ένα μουσείο.. αλλά ένα πλέγμα πολιτισμών, κουλτούρας και εκθεμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα προλάβετε να το γυρίσετε, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο 3 όροφο οικοδόμημα. Τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στη Νίκη της Σαμοθράκης, στην Αφροδίτη της Μήλου και στον πίνακα της Μόνα Λίζα, ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από όσο νομίζετε. Κλείστε τα εισιτήρια online, πάρτε τα από το περίπτερο του Λούβρου και αποφύγετε τη δίωρη αναμονή. Μόνο έτσι θα εισέλθετε χωρίς καθυστέρηση στην περίφημη πυραμίδα και από εκεί στις εισόδους του μουσείου, την ώρα που όσοι περιμένουν στην ουρά θα σας κοιτάνε με περιέργεια. Με το online εισιτήριο, επίσης, έχετε τη δυνατότητα να φύγετε και να προσέλθετε αργότερα (μέσα στην ίδια μέρα), ενώ τέλος, το audio guide ή ένας οδηγός στη γλώσσα σας, θα βοηθήσουν στην ξενάγηση.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 5-7 ώρες
Ανοιχτά: Δευτέρα-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 09:00-18:00 & Τετάρτη-Παρασκευή 09:00-21:45. Κλειστά: Κάθε Τρίτη & 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου.
Κόστος: Γενικό εισιτήριο 15€ (2€ φθηνότερο με online κράτηση)

 Ο ξερόλας λέει: Για να δείτε όλα τα εκθέματα του μουσείου θα χρειαστείτε 100 μέρες(!)… Και αυτό μόνο αν αφιερώνετε 30 δευτερόλεπτα σε κάθε έκθεμα!!

Μουλέν Ρουζ

Αξίζει να επισκεφτείτε, έστω για μία φορά στη ζωή σας, το πιο γνωστό καμπαρέ του κόσμου.. τον κόκκινο μύλο, που άνοιξε τις πόρτες για το ανδρικό κοινό μόλις το 1889! Τα 250€ (με ένα μπουκάλι σαμπάνιας), για τη βραδινή παράσταση, μπορεί να μην είναι λίγα, ωστόσο άξιζουν! Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει dress code, γι’ αυτό φορέστε κάτι πιο επίσημο. Το επιβάλλει άλλωστε και η ατμόσφαιρα. Το “μενού” περιλαμβάνει.. χορευτικά, μπαλέτα, απίστευτα κουστούμια, γυμνό, διαδραστικό πρόγραμμα, ακροβατικό-χορευτικό σόου, σόου με άντρες, σόου με γυναίκες.. και γενικά πολύ σόου! Το γυμνό στοιχείο δεν έχει κυρίαρχο ρόλο, καθώς η παράσταση έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε καλλιτεχνική, με σκοπό να ξεφύγει από την κακή φήμη που τη συνόδευε! Η online κράτηση είναι απαραίτητη. Ακολουθήστε το Tip μας για να μην περιμένετε στην ουρά!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Ανοιχτά κάθε μέρα, όλο το χρόνο με 3 παραστάσεις 19:00, 21:00 & 23:00
Κόστος: Από 90€ έως 430€!

 Ο ξερόλας λέει: Για τα 125 χρόνια λειτουργίας του, οι χορευτές κατάφεραν να σηκώσουν ψηλά τα πόδια τους 29 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα (Ρεκόρ Guinness)!

Βόλτα στη Μονμάρτη

Σ’ αυτό το πανέμορφο διαμέρισμα αναβλύζει ένα πολύ έντονο άρωμα Παρισιού. Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε για τη Μονμάρτη..; Από την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία Sacré-Cœur; Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα γραφικά σπίτια; Την πανέμορφη πανοραμική θέα της πόλης; Τα πολλά γραφικά καφέ και εστιατόρια της περιοχής; Τους ζογκλέρ, τους μουσικούς και τους πλανόδιους πωλητές; Το περίφημο Moulin Rouge και την κακόφημη περιοχή Pigalle; Το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, είναι αυτά που κάνουν τη Μονμάρτη το πιο “Παριζιάνικο” διαμέρισμά του.. Παρισιού! Ξεφύγετε από τους τουριστικούς δρόμους, φωτογραφήστε γωνίες και μέρη, που κανένας τουρίστας δε βλέπει, και καθίστε σε ένα τοπικό καφέ. Περάστε από την place du tertre, η οποία οφείλει την αίγλη της στους ζωγράφους του δρόμου, και μη διστάσετε να σας ζωγραφίσουν. (Το κόστος κυμαίνεται από 20-40€, ανάλογα με τον καλλιτέχνη και την διαπραγματευτική σας ικανότητα.) Όποια στιγμή και εάν επιλέξετε να την επισκεφτείτε θα δείτε πως σφύζει από ζωή, καθώς μικροί και μεγάλοι την προτιμούν για τις βόλτες και τη διασκέδασή τους.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 4-5 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Ο λόφος της Μονμάρτης είναι ο ψηλότερος στο Παρίσι (130μ)!

Θαυμάστε τον πύργο του Άιφελ φωτισμένο

Δε νοείται να ταξιδέψετε στη χώρα του φωτός, και να μη δείτε φωταγωγημένο τον Πύργο του Άιφελ! Σε πολλούς δεν αρέσει τη μέρα, καθώς τον χαρακτηρίζουν ως ένα μάτσο παλιοσίδερα, τη νύχτα όμως όλοι λατρεύουν τον φωτισμένο πύργο! Πρόκειται για την εικόνα που έρχεται πρώτη στο μυαλό σας, όταν αναφέρεστε σ’ αυτήν την πόλη, αφού τα χιλιάδες φώτα, τον κάνουν παραμυθένιο και πιο ξεχωριστό. Το θέαμα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό για τα 5 πρώτα λεπτά κάθε ώρας, όπου χιλιάδες φωτάκια αναβοσβήνουν και μοιάζουν με αμέτρητες πυγολαμπίδες, που πετούν γύρω από αυτόν.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 15-30 λεπτά
Ανοιχτά: Από την πρώτη φορά που φωτίζεται και για τα 5 πρώτα λεπτά κάθε ώρας, που είναι φωτισμένος.
Κόστος: Δεν υπάρχει

Ο ξερόλας λέει: Φωτίζεται από 20.000 λάμπες Led!

Παναγία των Παρισίων

Η γνωστή σε μικρούς και μεγάλους Παναγία των Παρισίων είναι ένα κόσμημα στο κέντρο της πόλης, πάνω στο νησάκι Ile De la Cite. O ναός εντυπωσιάζει τόσο με την εξωτερική του μεγαλοπρέπεια, όσο και με την εσωτερική του ομορφιά. Αξιοθαύμαστη είναι η εξέλιξή της, για το πως ξεκίνησε και πως πήρε την τελική της μορφή, μέσα στη διάρκεια των χρόνων. Δυστυχώς, η ώρα της αναμονής είναι μεγαλύτερη από αυτήν που θα χρειαστείτε για να τη γυρίσετε, ενώ μεγάλη ουρά θα συναντήσετε και για το καμπαναριό, με τη θέα από ψηλά, να μην αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς όμως αποτελεί η περιοχή γύρω από την εκκλησία, που προσφέρει στον επισκέπτη μια όμορφη εικόνα. Δίπλα της βρίσκεται και η περίφημη γέφυρα με τις κλειδαριές (Προσοχή), στην οποία κάθε ζευγάρι “κλειδώνει” αιώνια την αγάπη του! Γιατί όπως λέει και το τραγούδι.. “Έδωσα τα πάντα για σένανε Madam και τώρα je suis bossu de clos de Notre Dame”!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1.5-2 ώρες
Ανοιχτά: Δευτέρα-Παρασκευή 07:45-18:45 & Σαββατοκύριακο 07:45-19:15. Πύργοι: Καθημερινά 10:00 έως 17:30-18:30. Κλειστά: 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου & 25 Δεκεμβρίου
Κόστος: Δεν υπάρχει. Πύργοι:Γενικό 10€, Μειωμένο 8€, Παιδιά -18 ετών δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Οι καμπάνες της είναι από τις πιο διάσημες στον κόσμο και η κάθε μία έχει το δικό της όνομα, με πιο γνωστή την Emmanuel, η οποία ζυγίζει 13 τόνους!

Βόλτα στην Champ Elysees

Επιβάλλεται να κάνετε μία βόλτα στον πιο φωτεινό δρόμο του Παρισιού, ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης. Τα φώτα, ο κόσμος, τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά θα σας μαγέψουν καθώς τη διασχίζετε. Τα καταστήματα είναι τόσο περιποιημένα και χλιδάτα που μοιάζουν με κοσμήματα, ενώ οι μεγάλες εταιρείες ρούχων, αυτοκινήτων και εστίασης, ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φωτιστεί περισσότερο, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Αμέτρητος κόσμος καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας την επιλέγει για να κάνει τα ψώνια, ή απλά τη βόλτα του. Σε αυτήν την οδό θα βρείτε το γνωστό Cabaret “Lido”, πολλά καταστήματα για να φάτε, να πιείτε τον καφέ σας, να κάνετε τα ψώνια σας και γενικά να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες. Σημείωση (1): Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σημείωση (2): Το βράδυ, ο φωταγωγημένος δρόμος, αποτελεί ένα αξιοθέατο από μόνος του, ενώ τη μέρα στερείται ομορφιάς.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 3-4 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Οι κατοικίες στα Ηλύσια Πεδία έχουν ετήσιο μίσθωμα 1.000.000€ ανά 100 τμ!

Βόλτα στο Σηκουάνα

Τι πιο ρομαντικό από μια βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα, όταν ο ήλιος δύει; (Ίσως να ξυπνάς και να σε περιμένει μία φέτα Nuttela με ζεστό καφέ!) Το να θαυμάζετε τον ποταμό από τις γέφυρες δεν έχει καμία σχέση με το να περπατάτε δίπλα του! Οι οργανοπαίχτες και οι αντανακλάσεις από τα κτίρια σε συνδυασμό με τα χρώματα του ουρανού και των φώτων θα σας μαγέψουν, θα σας ταξιδέψουν και θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή. Δείτε από άλλη οπτική γωνία μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία (φωτισμένα) και εφοδιαστείτε με κρασί ή μπύρες για να χαλαρώσετε, χαζεύοντας τα τουριστικά πλοία που τον διασχίζουν αδιάκοπα. Τις πρωινές ώρες η βόλτα στερείται ομορφιάς, ωστόσο αποτελεί τον ιδανικό τόπο για προπόνηση. Προσοχή: Για λόγους ασφαλείας η βόλτα δεν πρέπει να γίνει αργά το βράδυ.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2.5-3 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν Υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Μόνο στο Παρίσι, οι όχθες του συνδέονται με 37 γέφυρες!

Κυριακάτικο Brunch

Είναι Κυριακή και είστε στο Παρίσι; Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε ένα Brunch. Η λατρεμένη συνήθεια των Γάλλων είναι το Κυριακάτικο κάτι σαν πρωινό, κάτι σα δεκατιανό, κάτι σαν πρόγευμα..;! Όπως και να το πείτε είναι κάτι.. υπέροχο. Φίλοι, οικογένειες και γνωστοί μαζεύονται σε διάφορα μαγαζιά του Παρισιού, για να πάρουν το Brunch τους και να περάσουν κάποιες ευχάριστες ώρες. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή και ευχάριστη, με τις γεύσεις να συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Ένα Brunch διαθέτει πολλά καλούδια, από κρουασάν, με μαρμελάδες και nutella, μέχρι αυγά με σολομό, τηγανητές πατάτες, χυμό και διάφορα άλλα.. ανάλογα με την ποικιλία του μαγαζιού. Οι τιμές κυμαίνονται από 10-30€ το άτομο (εξαρτάται από το τι θα επιλέξετε) και σερβίρεται μέχρι τη 1 μμ (σε κάποια μέχρι και τις 4 μμ). Είμαστε σίγουροι ότι μετά από αυτή την εμπειρία κάθε Κυριακή θα ψάχνετε ένα ανάλογο μαγαζί για να πάρετε το Brunch σας!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Τις Κυριακές
Κόστος: 10-30€ το άτομο (ανάλογα με τι περιλαμβάνει).

 Ο ξερόλας λέει: Οφείλεται στον Guy Beringer, ο οποίος ήθελε ένα γεύμα κατάλληλο για να αντιμετωπίσει το hangover!

Βαρκάδα στο Bois de Boulogne

Το Bois de Boulogne μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας παράδεισος μέσα στην πόλη του Παρισιού. Ο πρώην κυνηγότοπος των πλουσίων, είναι σήμερα κατάλληλος για περπάτημα, τρέξιμο, βόλτες, χαλάρωση, φαγητό, ιππασία, πικ νικ και φυσικά ρομαντική βαρκάδα με το ταίρι σας. Μια βόλτα με την κωπήλατη βαρκούλα, στο φθινοπωρινό (και όχι μόνο) τοπίο του πάρκου, επιβάλλεται! Θα φύγετε τόσο χορτασμένοι από εικόνες, χρώματα, εμπειρίες και στιγμές, που σίγουρα θα θέλετε να ξαναπάτε.. αν δεν είναι πιασμένα τα χέρια σας από το κουπί! (Για τους άνδρες, αφού οι γυναίκες ως άλλες Μαρία Αντουανέτα απλά θα απολαύσουν τη βόλτα, χωρίς να κουραστούν.) Τις Κυριακές υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα να έχει και την ανάλογη φασαρία. Ιδανικά, να το επισκεφτείτε το απόγευμα μιας καθημερινής.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 3-4 ώρες
Ανοιχτά: 15 Φεβρουαρίου – 31 Οκτωβρίου Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-17:00 & Σαββατοκύριακα από τις 10:00-17:30
Κόστος: 10€ η πρώτη ώρα, 15€ η 1.5 ώρα, 19.50€ οι 2 ώρες. (Εγγύηση 50€, τα οποία παίρνετε πίσω κατά την επιστροφή της βάρκας.)

 Ο ξερόλας λέει: Είναι 2.5 φορές μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης και 3.3 φορές από το Hyde Park του Λονδίνου!

Cafe Gourmand

Ο Cafe Gourmand, δηλαδή ο καφές γκουρμεδιά, έφτασε στην πόλη στις αρχές του 2000. Κάτι ο εσπρέσο που ρέει στο αίμα των Γάλλων (περισσότερο από τον γαλλικό), κάτι το επιδόρπιο το οποίο είναι must, κάτι οι γρήγοροι ρυθμοί του Παρισιού, δημιούργησαν αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα! Πρόκειται για ένα συνδυασμό μονού εσπρέσο με τη συνοδεία 3-4 γλυκών, σε μέγεθος μπουκίτσας. Τα γλυκά από μαγαζί σε μαγαζί διαφέρουν, γι’ αυτό μπορεί να συναντήσετε Creme Brule, φρούτα του δάσους, προφιτερόλ, τάρτες, μους, σουφλέ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, lemon pie, παγωτά και πολλά πολλά άλλα. Το τελετουργικό θυμίζει κάτι από Kinder έκπληξη! Ενώ γνωρίζετε ότι υπάρχει δώρο, πάντα έχετε την αγωνία για το ποιο θα είναι αυτό! Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν τον σερβίρουν σε όλα τα cafe.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά
Κόστος: 3-7€

 Ο ξερόλας λέει: Η ιδέα του Cafe gourmand ξεκίνησε στη Λυών το 2003, από την αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων Pizza Pino και ονομαζόταν “café plaisir”!

Κήποι Βερσαλλιών

Σε αντίθεση με το φτωχό* παλάτι των Βερσαλλιών, οι κήποι είναι.. όλα τα λεφτά! Για να τους εξερευνήσετε θα χρειαστείτε 5-6 ώρες (χωρίς να προλάβετε να τα δείτε όλα), αφού τόσο οι αποστάσεις μεταξύ των τριών σταθμών-κήπων, όσο και οι εκτάσεις τους είναι αρκετά μεγάλες. Οι τρεις κήποι είναι το Grand Trianon, το Petite Trianon, και το Grand Canal, με τους πιο ωραίους να είναι αυτοί του petite trianon (μικρότεροι), όπου βρίσκεται το εξοχικό της Maria Antouanneta και το άγαλμα της Αγάπης. Ιδανική εποχή για να τους επισκεφτείτε είναι το φθινόπωρο, αφού τα χρώματα, τα λουλούδια, οι λιμνούλες και τα αγγλικού design χωριάτικα σπιτάκια, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε εκείνη την εποχή. Αν οι τουρίστες ήταν λιγότεροι το παραμυθένιο σκηνικό θα ήταν ακόμη πιο αληθινό!

*Πολλά αντικείμενα έχουν μεταφερθεί στο Λούβρο ή σε άλλα μουσεία, ενώ πάρα πολλά έχουν καεί/καταστραφεί, με αποτέλεσμα το παλάτι να μοιάζει “φτωχό”, σε σχέση με την χλιδή και την αίγλη του παρελθόντος.

Σημαντικές σημειώσεις: α) Για να εισέλθετε στο παλάτι και στη συνέχεια στους κήπους, θα πρέπει να αγοράσετε τα εισιτήρια (δείτε πώς να τα αγοράσετε γρήγορα και απλά) και έπειτα να περιμένετε στην ουρά. Αν έχετε την κάρτα Pass Paris δε θα χρειαστεί να βγάλετε εισιτήριο, αλλά πρέπει να περιμένετε στην ουρά. β) Προτιμήστε το τρενάκι για τη μετακίνηση σας.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 5-6 ώρες
Ανοιχτά: Κήποι-Πάρκο Καθημερινά 08:00-18:00. Grand και Petite Trianon Καθημερινά 12:00-17:30. Κλειστά: Δευτέρα
Κόστος: 10€ Για τους κήπους. 8€ για το τρενάκι.

 Ο ξερόλας λέει: Κάθε χρόνο φυτεύονται 210.000 λουλούδια και 200.000 δέντρα!

Place des Vosges

Πρόκειται για την πιο παλιά και ίσως πιο όμορφη πλατεία της πόλης, στην οποία μπορείτε να πάρετε τον καφέ και την παρέα σας για να περάσετε μερικές ώρες χαλάρωσης. Δεν είναι ιδιαίτερα τουριστική, γι’ αυτό θα δείτε κυρίως ντόπιους να απολαμβάνουν την ησυχία, τα δέντρα, τα ξεχωριστής αρχιτεκτονικής κτίρια, τα σιντριβάνια και το απαλό αεράκι. Οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι αυτοί των πουλιών και οι φωνές των παιδιών που παίζουν.. ça c’est Paris! Στην γύρω περιοχή μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, να γευτείτε νόστιμα Falafel, αλλά και να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά, όχι και τόσο γνωστά, μουσεία. Ένα εξ’ αυτών είναι το σπίτι του Victor Hugo, το οποίο έχει δωρεάν είσοδο. Την λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή, ίσως γιατί μας έβγαζε μία αίσθηση χαλαρότητας, ίσως γιατί είχε υπέροχο καιρό, ίσως γιατί ο συνδυασμός ήταν ιδανικός ώστε να περάσουμε τόσο ευχάριστα.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Τα 35 κτίρια γύρω από την πλατεία έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένα πάνω σε στοές!

Βόλτα στη Βαστίλη

Αξίζει να αφιερώσετε ένα απόγευμα για να περπατήσετε και να γνωρίσετε τη λαϊκή γειτονιά του Παρισιού. Αυτή δεν είναι άλλη από την περίφημη Βαστίλη. Τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια, η διαφορετική αύρα αλλά και η μεγάλη ιστορία της, είναι αυτά που κεντρίζουν το ενδιαφέρουν του επισκέπτη, βάζοντας τον σε πειρασμό να την ανακαλύψει. Ένα μαγαζί (καφέ, μπαρ, εστιατόριο) με ντόπιους αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαλαρώσετε. Μην προτιμήσετε τους τουριστικούς δρόμους και την κεντρική πλατεία της περιοχής, καθώς έχουν εκμοντερνιστεί αρκετά και η κουλτούρα που αποπνέουν είναι καθαρά εμπορική. Μία παραδοσιακή περιοχή που θα σας μείνει στο μυαλό τόσο για την απλότητα των ανθρώπων, όσο για την ιστορία και την ξεχωριστή της νοοτροπία! Επισκεφτείτε την.. εξερευνήστε την.. και θα δε χάσετε..!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1.5-2.5 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει:  Στις γειτονιές της υπάρχουν κομμάτια του κάστρου της Βαστίλης, το οποίο κατεδαφίστηκε λίγο μετά την πτώση του!


Το Travelen.eu ανανεώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα τις τιμές των εισιτηρίων και τις ώρες λειτουργίας, ωστόσο είναι καλό να επισκέπτεστε πάντα την επίσημη ιστοσελίδα, του προορισμού σας.