DoDo
E.N. Story
Φαγητό
More
Tips
Διαμονή

Διασκέδαση

Μεσοχώρι: Κάτω Πεδινά

Το παραδοσιακό καφενείο του Παναγιώτη και της Βαγγελιώς βρίσκεται στα Κάτω Σουδενά, όπως αγαπάνε να αποκαλούν οι ντόπιοι τα Κάτω Πεδινά. Ο εσωτερικός του χώρος είναι παραδοσιακός, ενώ το τζάκι σιγοκαίει τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Η οικοδέσποινα εκτός από ευχάριστη φιλοξενία προσφέρει καφέ, τσίπουρο και διάφορες τοπικές λιχουδιές, από πίτες μέχρι φασολάδα (ανάλογα με τα αγαθά που έχει στα χέρια της). Οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές και οι επιλογές περιορισμένες. Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πως στο χωριό ο χρόνος έχει σταματήσει, με το άγχος να είναι μια λέξη άγνωστη. Γι’ αυτό εκτός από χορτασμένοι θα φύγετε και.. ανανεωμένοι. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα Μεζεδάκια ημέρας.

Τι Πήραμε: 2 ποτήρια τσίπουρο με μεζέ. Συνολικό κόστος μόνο 6€ **

Συνολική βαθμολογία: 8.7
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 8.5
Γεύση: 8.5
Τιμή: 9.5
Περιβάλλον: 9.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 9
Εμφάνιση προϊόντων: 8

Διαδρομές Γεύσεων (Άρης): Πάπιγκο

Το μαγαζί του Άρη είναι κάτι σαν “πολυχώρος” για την περιοχή, αφού έκτος από φαγητό προσφέρει καφέ και ποτό. Το μαγαζί διαθέτει ένα όμορφα διακοσμημένο χώρο, καθώς και μεγάλη ποικιλία από ποτά. Έτσι κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των πύργων της Αστράκας, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης παρέα με τα κοκτέιλς που δημιουργεί ο ιδιοκτήτης. Προτεινόμενο (Π)

Σημαντική Σημείωση: Τα Ζαγοροχώρια είναι μία ήσυχη τοποθεσία και δύσκολα θα βρείτε κάποιο παρόμοιο μαγαζί για να περάσετε το βράδυ σας!

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα χειροποίητα Επιδόρπια (κυρίως με σοκολάτα).

Τι Πήραμε: 1 Ποτήρι κρασί, 1 Κοκτέιλ & 1 Σοκολατοκέικ! Συνολικό κόστος 13€

Συνολική βαθμολογία: 8.4
Ποσότητα προϊόντων: 9
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 8.5
Τιμή: 8
Περιβάλλον: 7.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8.5
Εμφάνιση προϊόντων: 8.5

Μπίμτσα: Πάπιγκο

Αν λαχταράτε έναν παραδοσιακό καφέ στη χόβολη, τότε πρέπει να περάσετε μια βόλτα από το Πάπιγκο. Σε κεντρικό σημείο, δίπλα στον ναό του Αγ. Βλασίου θα σας υποδεχτεί η κα. Ασπασία, στο παραδοσιακό γλυκοπωλείο Μπίμτσα. Το μαγαζί είναι μικρό αλλά αποπνέει έναν οικείο αέρα, κάνοντας τον επισκέπτη να νιώσει άνετα από την πρώτη στιγμή. Εκτός από τον καφέ θα βρείτε γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, λικέρ αλλά και γλυκά του ταψιού. Αν έχει κρύο πιάστε μια θέση δίπλα στο τζάκι, ενώ αν έχει ζέστη προτιμήστε τον μικρό εξωτερικό του χώρο. Όπου κι αν καθίσετε πάντως το σίγουρο είναι ένα.. θα γλυκαθείτε για τα καλά! Προτεινόμενο (Π)

Σημαντική Σημείωση: Κατά τους θερινούς μήνες το ωράριο του μαγαζιού περιορίζεται (οπότε υπάρχει περίπτωση να μην το βρείτε ανοιχτό).

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τη νόστιμη Πορτοκαλόπιτα.

Τι Πήραμε: 1 Πορτοκαλόπιτα, 1 Κορμό σοκολάτας, 1 Καφέ στη χόβολη & 1 Ζεστή σοκολάτα. Συνολικό κόστος μόλις 12€

Συνολική βαθμολογία: 8.1
Ποσότητα προϊόντων: 7.5
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8.5
Τιμή: 8
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8

Ορειβάτης: Μονοδένδρι

Το καφέ/τσιπουράδικο/παντοπωλείο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και αποτελεί ένα καλό μέρος για να ξαποστάσετε, πίνοντας τον καφέ ή το τσίπουρο σας. Οι τιμές είναι πολύ καλές και ο μεζές αξιόλογος, για να καλύψει το κενό πριν από το γεύμα. Στο μαγαζί, ακόμα, θα βρείτε είδη παντοπωλείου, διάφορα γλυκά του κουταλιού, αλλά και λικέρ από την τοπική κουζίνα. Αν έχετε όρεξη για ευχάριστες τοπικές ιστορίες, δίπλα στη φωτιά, τότε αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο!
 Καλή επιλογή (Κ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα Γλυκά του κουταλιού.

Τι Πήραμε: 2 Ποτήρια τσίπουρο με μεζέ. Συνολικό κόστος μόνο 6€!

Συνολική βαθμολογία: 7.9
Ποσότητα προϊόντων: 7
Ποιότητα Προϊόντων: 7.5
Γεύση: 7.5
Τιμή: 9.5
Περιβάλλον: 8
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8.5
Εμφάνιση προϊόντων: 7.5


**Το Travelen φιλοξενήθηκε από το “Μεσοχώρι” στα Κάτω Πεδινά. Οι απόψεις και όσα αναγράφονται για την εξυπηρέτηση, το φαγητό και τις παροχές, αποτυπώνουν πλήρως όσα είδαμε και ζήσαμε, χωρίς προκαταλήψεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, με απόλυτη αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια.

Τα κείμενα & οι βαθμολογίες αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια όλα όσα συναντήσαμε τη χρονική περίοδο που επισκεφτήκαμε το εκάστοτε κατάστημα. Το Travelen δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν αλλαγές στις τιμές, στη διακόσμηση, στην εξυπηρέτηση, στην αλλαγή διεύθυνσης ή οτιδήποτε διαφορετικό συναντήσετε, κατά την επίσκεψη σας. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η κριτική/άποψή μας αφορά ΜΟΝΟ καταστήματα που έχουμε επισκεφτεί.