Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος

Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος..

Ποιος έχει πει ότι η Κύπρος δεν είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός; Το νησί της Αφροδίτης είναι ένας παρεξηγημένος προορισμός, αφού οι περισσότεροι τον έχουν στο μυαλό τους αποκλειστικά ως Καλοκαιρινό! Κι όμως η Κύπρος είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές.

Τι το ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η Κύπρος και αξίζει κάποιος να την επισκεφτεί τα Χριστούγεννα; Μα φυσικά τα Χριστουγεννιάτικά χωριά της.

Σε κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικους προορισμούς όπως Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη κ.α., υπάρχουν Christmas Markets, εκδηλώσεις, άφθονο Gluhwien και γιορτινή ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε αυτό το σκηνικό σε 7 διαφορετικά χωριά, με το κάθε χωριό να έχει τη δική του ταυτότητα, τη δική του αισθητική και τον δικό του Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα.

Τα Χωριά:

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο δεν είναι ίδια κάθε χρόνο, αφού διαφορετικά χωριά φοράνε τα Χριστουγεννιάτικα τους. Έτσι το κάθε χωριό έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τα δικά του τοπικά προϊόντα, την κουλτούρα του και να αναδείξει τις ομορφιές του. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι κάθε χωριού, οι οποίοι πραγματικά αγκαλιάζουν τους επισκέπτες και τους κάνουν να νιώθουν οικεία και όμορφα. Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος

Το Σκηνικό:

Σε κάθε χωριό στήνεται και ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικό σκηνικό που είναι ίδιο αλλά και διαφορετικό! Ακούγεται κάπως παράξενο αλλά θα εξηγήσουμε πως γίνεται αυτό. Κάθε χωριό λοιπόν βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Υφυπουργείου Τουρισμού/Πολιτισμού και έχει κοινά χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία είναι τα Christmas Markets, οι εκδηλώσεις και ο στολισμός. Από την άλλη κάθε χωριό έχει να παρουσιάσει διαφορετικές γεύσεις, διαφορετικές εικόνες, αλλά και δρώμενα που ταιριάζουν στο στιλ και την παράδοσή του! Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος

Ο καιρός:

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα για να επισκεφτείτε τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Κύπρο είναι ο καιρός. Είναι σύμμαχος ακόμη κατά την διάρκεια των εορτών, αφού δεν είναι βαρύς με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια, βοηθώντας έτσι τον επισκέπτη να περιπλανηθεί στα χωριά χωρίς το άγχος της κακοκαιρίας.

Τα Δρώμενα:

Κάθε χωριό, παρουσιάζει τα δικά του δρώμενα, τα οποία στηρίζονται στην παράδοσή του, τα ήθη και τα έθιμα του. Εργαστήρια γεύσης (φαγητού/οίνου), εργαστήρια δεξιοτήτων, εργαστήρια χειροτεχνίας (αγγειοπλαστική, καλαθοπλεχτική, δημιουργία χριστουγεννιάτικών ψηφιδωτών κ.α.), επαγγέλματα που τείνουν να χαθούν, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, δώρα, μουσική, τραγούδια και πολύ κέφι, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρείτε σε κάθε χωριό!

Η Μετακίνηση:

Η μετακίνηση στην Κύπρο δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού πρόκειται για έναν τόπο με κοντινές αποστάσεις και ένα αρκετά αξιόλογο οδικό δίκτυο, που συνεχώς αναβαθμίζεται. Προτείνεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να μετακινήστε από χωριό σε χωριό γρήγορα. Προσοχή! Η οδήγηση γίνεται από αριστερά! Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Mini tip: Νοικιάστε αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η περίοδος:

Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο “λειτουργούν” για περίπου 1,5 μηνά, διάστημα ικανοποιητικό για να τα γνωρίσετε όλα. Ενδεικτικές μέρες είναι από 26 Νοεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου. Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος

Mini Tip: Προτιμήστε την περίοδο πριν τις γιορτές.

Μήπως τελικά η Κύπρος είναι ένας εξαιρετικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός, για οικογένειες αλλά και ζευγάρια;

Χριστουγεννιάτικα Χωριά Κύπρος

* Το ταξίδι στην Κύπρο ήταν μία ευγενική χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου.

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge