Βατικανό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το μικρό κρατίδιο του Βατικανού αποτελεί ένα μόνιμο ερωτηματικό (❓) για τον επισκέπτη. Πολλοί οι προβληματισμοί, για το πώς θα μπει, από πού θα μπει, πόσο θα πληρώσει και διάφορα άλλα. Στο άρθρο αυτό θα σας πληροφορήσουμε για τα πάντα, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Δεν χρειάζεται να γυρνάτε για να βρείτε εισιτήρια, να περιμένετε ατέλειωτες ώρες στις ουρές και να σας παραμυθιάζουν με skip line. Διαβάστε απλά τον Χρυσό οδηγό για το μικρό κρατίδιο του Βατικανού.

Αρχικά:

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες “προσφορές” για γρήγορη πρόσβαση, φθηνά εισιτήρια και άλλες “ευκαιρίες”. Καλό είναι να κλείσετε τα αυτιά σε προσφορές / μαϊμού και να γνωρίζετε ότι κόστος εισόδου υπάρχει μόνο για τη Σιξτίνα Καπέλα & τα Μουσεία, ενώ για τον Αγ. Πέτρο η είσοδος είναι δωρεάν (υπάρχει μόνο ένα μικρό αντίτιμο για τον τρούλο).


Ουρές & Πρόσβαση στη Σιξτίνα Καπέλα – Μουσεία: Το δεύτερο θέμα είναι οι ατελείωτες ουρές και ο τρόπος πρόσβασης. Εδώ θα πρέπει να ξέρετε πως σας δίνονται 2 επιλογές. Στην πρώτη πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να αγοράσετε το εισιτήριο για την Καπέλα Σιξτίνα & τα Μουσεία. Η δεύτερη είναι να κλείσετε ηλεκτρονικά το εισιτήριο από την Επίσημη ιστοσελίδα, χωρίς μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις. Από τη σελίδα μπορείτε να επιλέξετε την ώρα και τη μέρα που σας βολεύει και αφού εκτυπώσετε τα εισιτήρια το μόνο που μένει είναι να προσπεράσετε την ουρά και να κατευθυνθείτε στην είσοδο! Μόνοι σας.. Χωρίς μεσάζοντες και “φουσκωμένα” εισιτήρια..


🤓 Διάβασε ακόμη 

Προορισμός: Ρώμη (Vivere pericolosamente)


Ουρές & πρόσβαση στον Άγιο Πέτρο: Το τρίτο μεγάλο θέμα είναι η είσοδος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Και εδώ έχετε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να προσέλθετε στις 10 το πρωί μιας καθημερινής και μετά από έλεγχο (αναμονή 15-20 λεπτών) να εισέλθετε στην εκκλησία χωρίς έξτρα κόστος. Η δεύτερη είναι να κλείσετε το Skip line εισιτήριο και να μπείτε την προκαθορισμένη ώρα από το σημείο που ορίζεται στο εισιτήριο.❗ Σημαντικό: Αν έχετε σκοπό να τον επισκεφτείτε σε ώρες αιχμής, προτιμήστε το εισιτήριο Skip line, γιατί η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και τις 3 ώρες !

👉Το travelen προτείνει: Η καλύτερη επιλογή (αν και πιο ακριβή) είναι να κλείσετε το συνδυαστικό εισιτήριο για πρωινό στους κήπους & είσοδο στη Καπέλα Σιξτίνα-Μουσεία, 2 ώρες πριν το επίσημο άνοιγμα!! Μπορεί το κόστος να είναι μεγάλο, αλλά το να βλέπετε πριβέ το Μουσείο και τα μοναδικά έργα της Καπέλα Σιξτίνα, είναι μια εμπειρία ζωής. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να στριμωχτείτε με χιλιάδες επισκέπτες που προσπαθούν να φωτογραφηθούν και να δουν τα εκθέματα.

 

Καπέλα Σιξτίνα – ΜουσείαΜε μήκος πάνω από 2 χλμ.(!) τα μουσεία του Βατικανού θα σας εντυπωσιάσουν τόσο με το πλήθος όσο και με την ιστορία των έργων. Μην προσπαθήσετε να τα δείτε όλα, καθώς θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες. Οργανώστε τη βόλτα (με το χάρτη που θα σας δώσουν στην είσοδο) σύμφωνα με αυτά που σας ενδιαφέρουν. Μπορεί τα μουσεία να καταλαμβάνουν τεράστια έκταση, αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το μικρό παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για μια ορθογώνια αίθουσα με βαριά ιστορία, διακοσμημένη με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Τους τοίχους κοσμεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Μιχαήλ Άγγελο “ Η μέρα της κρίσης”, ενώ στον θόλο βρίσκεται το επίσης πασίγνωστο έργο του “Η δημιουργία του Αδάμ”. Στην αίθουσα επικρατεί απόλυτη ησυχία και απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο χώρος όπου το Κονκλάβιο εκλέγει τον νέο Πάπα.

Ανοιχτά: Δευτέρα-Σάββατο 09:00-18:00, Κλειστά: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, 11 Φεβρουαρίου, 17 Απριλίου, 1 Μαΐου, 29 Ιουνίου, 15 και 16 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 8, 25 και 26 Δεκεμβρίου. Προσοχή: Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα ανοιχτά 09:00-14:00 (τελευταία είσοδος 12.30) με δωρεάν είσοδο!
Κόστος: 17€, μειωμένο 8€ (+4€ ηλεκτρονική προμήθεια)


🤓 Διάβασε ακόμη

Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα (by Ελπίδα Χαραλαμπίδου)


Βασιλική Αγ. Πέτρου:Η Βασιλική του Αγ. Πέτρου αποτελεί το “σπίτι” των Πάπων. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία ολόκληρου του Χριστιανισμού και λέγεται ότι κτίστηκε πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Μια βόλτα στο εσωτερικό της θα σας κάνει να καταλάβετε τη μεγαλοπρέπεια, την επιβλητικότητα και τη μοναδικότητά της. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι ένα ακόμη δημιούργημα του σπουδαίου καλλιτέχνη Μιχαήλ Άγγελο, ο τεράστιος τρούλος του, ο οποίος γίνεται ορατός από αρκετά σημεία της πόλης. Ο τρούλος χτίστηκε με τη φιλοδοξία να φέρει τον άνθρωπο όσο πιο κοντά γίνεται στον Θεό!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 5-6 ώρες (για όλα)
Ανοιχτά: Ναός: Οκτώβριος-Μάρτιος 07:00-18:30, Απρίλιος-Σεπτέμβριος 07:00-19:00. Τρούλος: 08:00 με 1 ώρα προτού κλείσει ο ναός.
Κόστος: Δωρεάν για τον ναό, Τρούλος: 8€


Extra Tips:

 • ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ . (Διαλέξτε τη μέρα και την ώρα που σας βολεύει) 
 • Μην κλείνετε τα εισιτήρια μέσω “τρίτων” εταιρειών που βγαίνουν στην κορυφή της Google. Πληρώνετε ΠΑΝΤΑ περισσότερα.
 • Επισκεφτείτε αρχικά τα μουσεία του Βατικανού και έπειτα την Καπέλα Σιξτίνα.
 • Αν δεν έχετε κλείσει εισιτήριο (skip line) για τα μουσεία του Βατικανού, επισκεφτείτε τα νωρίς το απόγευμα. Μπείτε στην Καπέλα Σιξτίνα κατά τις 17:00. Θα μπείτε γρήγορα και θα συναντήσετε πολύ λιγότερο κόσμο.
 • Δωρεάν Είσοδος κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα 09:00-14:00 (τελευταία είσοδος 12.30).
 • Οι χαλαρές ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών δεν είναι τόσο κατακριτέες για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα.
 • Αν τον επισκεφτείτε μια καθημερινή 9:30-10:00 θα πετύχετε μόνο 10-20 λεπτά αναμονής. (Μην πιστεύετε αυτά τα παραμύθια που ακούτε!)
 • ⛔ SOS:  Μην επισκεφτείτε το Βατικανό (Αγ. Πέτρο & Μουσεία) το Σαββατοκύριακο. Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που δε θα μπορείτε να στρίψετε!!

 • Οι γυναίκες πρέπει να έχουν κατάλληλο ντύσιμο αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος (Αγ. Πέτρος).
 • Προτιμήστε να ανεβείτε πρώτα στον τρούλο (με απίστευτη θέα 360°) και στη συνέχεια επισκεφτείτε την εκκλησία.
 • Για τον τρούλο θα μπείτε από τη δεξιά είσοδο. Αν επιλέξετε να ανεβείτε τα 511 σκαλιά με τα πόδια, θα πληρώσετε 2€ λιγότερα και δε θα χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά (για το ασανσέρ).
 • Στην Καπέλα Σιξτίνα βγείτε από την πίσω δεξιά πόρτα και παρακάμψτε την ουρά 3+ ωρών για τον Αγ. Πέτρο. Κάντε το δικό σας Skip Line με ένα tip που δεν θα βρείτε σχεδόν πουθενά!

41 Σχόλια
 1. Ο/Η Roula Mitou λέει:

  Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες παιδιά !! Μπράβο..

  1. Ο/Η Travelen λέει:

   Ευχαριστούμε πολύ!!

 2. Ο/Η Σάββας λέει:

  Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες. Ειδικά αυτή για την δεξιά έξοδο από την Καπέλα Σιξτίνα που αποφύγαμε την απίστευτη ουρά ήταν σωτήρια!!!

  1. Ο/Η Travelen λέει:

   Σάββα είναι χαρά μας να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τα Tips που έχουμε δει στα ταξίδια μας ώστε να βοηθάμε και άλλους ταξιδιώτες! Ελπίζουμε να περάσατε υπέροχα..
   Travelen recently posted…Νέος Προορισμός: Φλωρεντία «Η πρωτεύουσα της Αναγέννησης»

  2. Ο/Η Διονύσης λέει:

   Καλημέρα! Μπορείς σε παρακαλώ να μου διευκρινησεις που ειναι αυτή η πόρτα;
   Αφου τελειώσει η επίσκεψη της καπέλα σιστίνα ή άλλου;
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων

   1. Ο/Η Elen λέει:

    Γεια σου Διονύση! Η πόρτα βρίσκεται στο τέλος της αίθουσας της Καπέλα Σιξτίνα, έτσι όπως φεύγεις στο δεξί σου χέρι. Είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγεις την ουρά στον Αγ. Πέτρο, αρκεί να μην είναι κλειστή για λόγους συντήρησης.

 3. Ο/Η Μαίρη Κ. λέει:

  Καλημέρα!! Πρόκειται να επισκεφτώ τη Ρώμη στις 25/11 μέχρι τις 30/11. Ήθελα να σε ρωτήσω: Αξίζει να επισκεφτώ το Βατικανό την Κυριακή 26/11 που η είσοδος είναι δωρεάν από τις 09:00 – 12:00 ή όχι; Επίσης, αν εγώ έχω μπει δωρεάν και 12 η ώρα δεν έχω τελειώσει την ξενάγηση, θα πρέπει να πληρώσω κάπου εισιτήριο ή κλείνουν τα μουσεία;;

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Καλησπέρα Μαίρη! Η επίσκεψη στο μουσείο αξίζει μόνο με Skip line εισιτήρια κάτι που ΔΕΝ ισχύει για την τελευταία Κυριακή του μήνα που σχεδιάζεις να πας. Αυτό σημαίνει ή ότι πρέπει να είσαι εκεί από τις 7:00 για να πιάσεις θέση ή να περιμένεις στην ουρά έως και 3 ώρες (αν πας αργότερα)!

   Όσον αφορά τις ώρες, ανοίγει 09:00 και κλείνει 14:00, με την τελευταία είσοδο να είναι 12.30. Σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσεις εισιτήριο για εκείνη την μέρα.. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως ξαναλέω πως είναι να μπεις μέχρι τις 12:30 (υπολόγισε και 2-3 ώρες αναμονής). Επίσης την τελευταία Κυριακή του μήνα ο κόσμος είναι υπερβολικός!

   Η καλύτερη λύση είναι να μπεις στις σελίδα που δίνουμε και να κλείσεις Skip line εισιτήρια για άλλη μέρα ώστε να μην περιμένεις ούτε λεπτό! Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε..

 4. Ο/Η Σοφια λέει:

  Παιδιά καλησπερα η σελιδα σας και οι προτασεις εινα πολυ ελκυστικες!Θα επισκεφθω τη Ρωμη για πρωτη φορα την επομενη βδομαδα. Τυχαινει να ειναι Μ.Πεμπτη Καθολικων και Κυριακη του Πασχα αναχωρω.
  Εχετε την καλοσυνη και την ευκολια να μου βγαλετε προγραμμα για 3μερες, απο που να εκδοσω εισητηρια καθως και τους καλυτερους δυνατους συνδυασμους που μπορω να κανω?Εχω χαθει λιγο στο διαδικτυο.
  Διαβαζοντας εχω στο μυαλο μου να επισκεφθω Κολοσσαιο-Ρωμαικη Αγορα-Παλατινος Λοφος, Βατικανο απ’εξω-Αγ.Πετρος μεσα, Βιλλα Borghese & Gallery για Πανθεον δεν ξερω αν προτεινετε να μπουμε?Φυσικα ολες τις πλατειες θα κανω περασμα και θα θρλα να βρεθω βραδι στο trastevere.
  Σας ευχαριστω εκ των προτερων

  1. Ο/Η Elen λέει:

   Καλησπέρα Σοφία! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι η αλήθεια πως θα πας μια περίεργη περίοδο καθώς το Πάσχα για τους Καθολικούς είναι η πιο σημαντική γιορτή, οπότε καταλαβαίνεις πως θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Τώρα, όσον αφορά το πρόγραμμα μπορούμε να σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να δεις όσα περισσότερα μπορείς (ολοκληρωμένο πρόγραμμα είναι λίγο δύσκολο). Καλό είναι να γνωρίζεις πως μερικά αξιοθέατα υπολειτουργούν ή κλείνουν νωρίς (13.00) την Μ.Παρασκευή (είναι η πιο σημαντική μέρα), ενώ την Κυριακή του Πάσχα, επειδή είναι και η 1η Κυριακή του μήνα, η είσοδος στα: Κολοσσαίο, Αγορά, Λόφος, Κάστρο Sant’Angelo κ.α. είναι Δωρεάν. Προσοχή τα περισσότερα μαγαζιά την Κυριακή του Πάσχα είναι κλειστά.

   1. Ο/Η Elen λέει:

    Τι προτείνουμε:
    Κολοσσαίο-Ρωμαϊκή Αγορά-Λοφός Παλαντίνο- Piazza Navona να τα επισκεφτείς όλα μαζί (αν μπορείς όχι Μ. Παρασκευή).

    Αν δεν μπεις στα μουσεία του Βατικανό να επισκεφτείς την εκκλησία του Αγ. Πέτρου το Μ. Σάββατο καθώς τις υπόλοιπες μέρες λειτουργεί ο Πάπας και οι ώρες είναι περίεργες (αν θέλεις να τον παρακολουθήσεις πρέπει να έχεις εισιτήριο, αλλιώς είναι Δωρεάν).

    Στο Πάνθεον αξίζει κατά τη γνώμη μας να μπεις έστω για λίγα λεπτά, είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα (Δωρεάν είσοδος).

    Όσον αφορά τη Βίλα Borgese, αξίζει να επισκεφτείς την γκαλερί αν έχεις χρόνο και είσαι λάτρης της τέχνης. Σε άλλη περίπτωση μια βόλτα στο πάρκο αξίζει περισσότερο.

    1. Ο/Η Elen λέει:

     Για εισιτήρια δες καλύτερα εδώ είναι πιο αναλυτικά:
     http://travelen.eu/destination/%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AE/?tab=dodo-el
     και εδώ:
     http://travelen.eu/destination/%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AE/?tab=more-el

 5. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Καλησπέρα.Επειδή πρόκειται να επισκεφθώ τη Ρώμη την πρώτη Κυριακή του Μαίου, διάβασα παραπάνω σε μία απάντηση σας, ότι είναι δωρεάν η είσοδος για το Κολοσσαίο και κάποια άλλα αξιοθέατα, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.Η είσοδος στο Κολοσσαίο μέχρι ποιά ώρα είναι?Ισχύει? Ευχαριστώ!

  1. Ο/Η Elen λέει:

   Καλησπέρα Δημήτρη. Συγνώμη για την καθυστέρηση απλά για κάποιο λόγο το μήνυμά σου πήγε στα spam. Η ελεύθερη είσοδος ισχύει για το Κολοσσαίο, την αρχαία αγορά και τον λόφο Παλαντίνο. Το ωράριο για το μήνα που θα τα επισκεφτείς είναι 8:30 – 19:15 με τελευταία είσοδο στις 18:15. Καλό είναι να τα επισκεφτείς νωρίς το πρωί ή λίγο πριν το κλείσιμο, γιατί λόγω της δωρεάν εισόδου, δε γίνονται κρατήσεις και οι ουρές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις στο παρακάτω link. Σου ευχόμαστε να έχει ένα υπέροχο ταξίδι. http://travelen.eu/destination/ρωμή/

 6. Ο/Η Eva λέει:

  Καλησπέρα παιδιά, να σας ρωτήσω, έχω κλείσει το εισιτήριο για τα μουσεία και την καπέλα σιξτινα μαζι μςε πρωινό. όμως στην τιμή περιλαμβάνεται και ο τρούλος; Ή για τον τρούλο τα αγοράζουμε από μέσα με απίστευετη ουρά? Ή τα κλείνουμε χώρια online ;

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Καλημέρα και καλή βδομάδα. Εξαιρετική επιλογή σου να κλείσεις τα μουσεία με πρωινό στο Βατικανό. Είναι μία εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσεις καθώς θα δεις το Βατικανό χωρίς κόσμο.. Τεράστιο προνόμιο.

   Όσο αναφορά τον τρούλο ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή, γιατί απλά δεν υπάρχει εισιτήριο! Ο κόσμος που περιμένει εκεί είναι για να αγοράσει εισιτήριο για το ασανσέρ που θα τον μεταφέρει στον τρούλο! Μπορείς να παρακάμψεις όλη την ουρά και να ανέβεις από τα σκαλιά, χωρίς αναμονή και χωρίς κόστος. Αν όμως δεν έχεις αντοχές ή δεν έχεις όρεξη να ανεβαίνεις από τα σκαλιά (είναι αρκετά να ξέρεις) τότε θα πρέπει να περιμένεις στην ουρά καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο.

   Για ότι άλλο χρειαστείς μην διστάσεις να μας στείλεις.

 7. Ο/Η Elena λέει:

  Γεια σας παιδιά! Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα μουσείο του Βατικανό (+Καπέλα Σιξτίνα) στις 10.00. Πού πρέπει να βρίσκομαι ακριβώς δλδ σε ποιό σημείο και πόση ώρα πριν? Σκοπεύω να περπατήσω από το σταθμό μετρό ottaviano.

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Καλησπέρα Έλενα μου. Καταρχήν θα θέλαμε να μας πεις με ποια εταιρεία έχεις κλείσει? Ή κάθε μία έχει τον δικό της τόπο συνάντησης.. 30 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα είναι το ιδανικό να βρίσκεσαι στο σημείο. Περιμένουμε νέα σου..

   1. Ο/Η Elena λέει:

    Έκλεισα από το tiqets.com.

    1. Ο/Η Nikos λέει:

     Τέλεια.. Στη μέση της σελίδας που σου στέλνω θα βρεις ποιο είναι το σημείο συνάντησης.. https://www.tiqets.com/en/rome-c71631/vatican-museums-sistine-chapel-skip-the-line-p973975

   2. Ο/Η Elena λέει:

    Ωραία ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!!!! 🙂

    1. Ο/Η Travelen λέει:

     Χαρά μας! Καλό ταξίδι! Να περάσεις τέλεια!
     Travelen recently posted…Νέος Προορισμός: Μπρατισλάβα «Η πόλη των Βασιλέων»

 8. Ο/Η Ελπιδα λέει:

  Καλησπέρα, τέλειο το αρθρο ευχαριστούμε!

  Μια ερώτηση, κοιταω για το option του συνδυαστικου με πρωινό. Μέσα στο πακέτο σου κάνουν και tour ή οτι δεις μόνος σου? Λέει νομίζω οτι μπορείς να κάνεις rent audiotour, το οπόιο το πληρώνεις extra να φανταστώ? ξέρουμε πόσο? Εναλλακτικά, θεωρείτε οτι ειναι καλή ιδέα να πάμεκαι να κλείσουμε κάποιο οργανωμένο tour όταν φτάσουμε Ρώμη? Διάβασα οτι έχει πολλά απ εξω απο το Βατικάνο ή κεντρικά στην Ρώμη τα πργανώνουν σαν εκδρομή.. Έχετε υπόψην κάποιο συγκεκριμένο πακέτο να προτείνετε?

 9. Ο/Η Nikos λέει:

  Καλησπέρα Ελπίδα. Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ήμασταν σε ταξίδι (στην Μάλτα)! Στο πακέτο του πρωινού περιλαμβάνεται το πρωινό και πρόσβαση στα Μουσεία πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό! Αυτό είναι πιο ψηλά και από το καλύτερο τουρ, αφού μπορείς να δεις τα πάντα χωρίς κόσμο! Τα τουρ έχουν επιπλέον κόστος και δεν θα μπορέσεις να δεις πολλά πράγματα λόγω του ατέλειωτου κόσμου και των ατέλειωτων γκρουπς! Βέβαια η επίσημη σελίδα παρέχει ιδιωτικά τους χωρίς καθόλου κόσμο αλλά οι τιμές είναι αρκετά ψηλά.. Σε ότι χρειαστείς στείλε μας να σε βοηθήσουμε..!

 10. Ο/Η Ειρήνη λέει:

  Εξαιρετική η προσπάθεια σας να μοιραστείτε τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας από μέρη που έχετε ταξιδέψει . Ακολούθησα τις συμβουλές σας και έκλεισα σήμερα εισιτήρια για τα μουσεία του Βατικανού ,μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Σε ευχαριστούμε για τα όμορφα σου λόγια Ειρήνη μου. Σκοπός μας είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας ώστε να βοηθήσουμε τους Ταξιδιώτες. Χαιρόμαστε που βοηθήσαμε κι εσένα..! Να περάσεις όμορφα στη Ρώμη.

 11. Ο/Η Χριστίνα λέει:

  Έχουμε στη διάθεση μας μόνο 2 μέρες στη Ρώμη! Τι θα πρωτοπρολάβουμε? Ελένη, Νίκο, τί προτείνετε να επισκεφτούμε συνδυαστικά? Έχουμε κλείσει μία μέρα Κολλοσαίο και την άλλη Βατικανό On-line εισητήρια (αφού διαβάσαμε τα υπέροχα άρθρα σας φυσικά <3 ) !!!

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Χριστίνα μου σε ευχαριστούμε για τα όμορφα σου λόγια και σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια στο ταξίδι σου. Δε θα σου κρυφτώ.. οι 2 μέρες για την Ρώμη είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όμως μπορείς να πάρει μια γεύση από την πόλη. 1η μέρα: Πρωί Κολοσσαίο-Αρχαία αγορά-Λόφο Παλαντίνο (συνδυαστικό εισιτήριο, αναφέρεται στο Site μας), μεσημέρι Fontana di trevi, Πάνθεον, μετά καρφί Βίλα μποργκεζε για βόλτα και ξεκούραση, απόγευμα βόλτα στην Piazza Navona και οπωσδήποτε Gelato και όλο το βράδυ στο Trastevere για φαγητό ποτό και διασκέδαση. 2η μέρα: Βατικανό μέχρι το μεσημέρι, Piazza di Spagna για gelato (ακριβό), Απόγευμα ηλιοβασίλεμα από το Altare Della Patria στην Piazza Venezia και το βράδυ ποτό στο Salotto 42! Θα κουραστείτε αλλά θα δείτε και 5 πράγματα!! Ciao Roma..

   1. Ο/Η Χριστίνα λέει:

    Υπερευχαριστούμε για τις συμβουλές και την άμεση ανταπόκριση. Με εσάς τα ταξίδια μας γίνονται πιο εύκολα..Συνεχίστε την όμορφη δουλειά!! Τα φιλιά μας!

    1. Ο/Η Nikos λέει:

     Είσαι γλυκύτατη! Σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε να περάσεις μοναδικά!

 12. Ο/Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ λέει:

  Καλησπερα!! Εγω θα ηθελα να ρωτησω αν με το φοιτητικο ελληνικο πασο δικαιούμαστε την εκπτωση στα μουσεια του βατικανου!

  1. Ο/Η Elen λέει:

   Καλημέρα Αγγελική! Στις σημειώσεις του μουσείου αναφέρεται πως φοιτητές έως 25 ετών δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, αρκεί να δείξουν την φοιτητική τους ταυτότητα ή τη Διεθνή Μαθητική τους κάρτα (International Student Card). Προσοχή θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα έγγραφα την ημέρα που θα το επισκεφτείς, αλλιώς θα πληρώσεις το κανονικό εισιτήριο χωρίς να σου επιστραφούν τα χρήματα από το μειωμένο. Καλό ταξίδι!!

 13. Ο/Η eliza λέει:

  Καλημέρα! Εξαιρετική η προσπάθεια να μας ενημερώσετε και να μας κατευθύνετε σωστά. Αν μπορείτε μία διευκρίνηση. Έκλεισα εισιτήρια για τα μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Εκτύπωσα τα voucher. Θα αποφύγω την ουρά, όταν θα πάω στα εκδοτήρια να πάρω τα εισιτήρια μου ή θα έχει και εκεί ουρά?
  Και κάτι άλλο. Τα εισιτήρια είναι για τις 11:30. Πόση ώρα πριν πρέπει να βρίσκομαι εκεί και σε ποιο σημείο?
  Σας ευχαριστώ!

 14. Ο/Η Nikos λέει:

  Καλημέρα Ελίζα, σε ευχαριστούμε για τα όμορφά σου λόγια! Αν τα εισιτήρια που εκτύπωσες έχουν Barcode ΔΕΝ χρειάζεται να πάρεις κάποια άλλα εισιτήρια ! Αυτά είναι τα επίσημα. Αν δεν έχουν θα μπεις 11.30 και στα ταμεία θα σου τα δώσουν απευθείας. Πρέπει να είσαι εκεί 5-10 λεπτά πριν για να μπεις μέσα. Δεν υπάρχει καθυστέρηση στην είσοδο. Να περάσεις όμορφα ! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου

 15. Ο/Η eliza λέει:

  Σε ευχαριστώ πολύ!!!

 16. Ο/Η ΕΛΙΖΑ λέει:

  Καλησπέρα!! Επιστρέψαμε χθες από Ρώμη. Όποιες πληροφορίες μας δώσατε ήταν απόλυτα ακριβείς. Ακολουθήσαμε τις προτάσεις- συμβουλές σας, εξοικονομήσαμε χρόνο, προλάβαμε να δούμε περισσότερα αξιοθέατα από αυτά που είχαμε προγραμματίσει. Περάσαμε υπέροχα!!
  Πολύτιμη η βοήθειά σας! Σας ευχαριστούμε πολύ και μπράβο σας!!!!

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Ελίζα μου χαιρόμαστε που περάσατε καλά στο ταξίδι σας, μας πάνω από όλα χαιρόμαστε που οι πληροφορίες μας σας βοήθησαν να κερδίσετε χρόνο και χρήμα.. Αυτό τον σκοπό έχει το Travelen! Για ότι άλλο θέλεις είμαστε στη διάθεσή σου!

 17. Ο/Η Μάγδα λέει:

  Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση… Θα επισκεφτώ τη Ρώμη στις 27 Αυγούστου και θα ήθελα να κλείσω εισητήρια για το Βατικανό skip the line μπορώ να τα κλείσω μέσω της επίσημης σελίδας τους? Έχω μπερδευτεί λίγο με το ποιά εισητήρια είναι skip the line. Επίσης αν αγοράσω ένα ειδητήριο μέσω ιντερνετ που δεν γράφει skip the line θα πρέπει πάλι να περιμένω στην ουρά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Καλησπέρα Μάγδα. Μας μπέρδεψες λίγο με τις ερωτήσεις σου, αλλά θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε. Για τα Μουσεία του Βατικανού αν κλείσεις από την επίσημη σελίδα είσαι ΟΚ! Πας την ώρα που έκλεισες, παίρνεις στο εισιτήριο σου και μπαίνεις. Για τον Καθεδρικό του Αγ. Πέτρου υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Ή περιμένεις στην ουρά και μπαίνεις χωρίς κόστος ή κλείνεις κάποιο Tour και μπαίνεις την ώρα που αναγράφει χωρίς καμία καθυστέρηση. Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε. Όποια απορία έχεις στείλε μας ξανά. Καλά να περάσετε

 18. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

  Καλημέρα έχω κλείσει εισιτήρια από επίσημο σάιτ με 21 ευρώ που πρέπει να περιμένω για να εισέλθω στα μουσεία και εν συνεχεία στη καπέλα Σιξτίνα;

  1. Ο/Η Nikos λέει:

   Καλημέρα Λεωνίδα. Αφού τα έκλεισες από την επίσημη σελίδα θα πας τη συγκεκριμένη ώρα (που προφανώς επέλεξες) και θα μπεις απευθείας στα Μουσεία του Βατικανού, παρακάμπτοντας τη μεγάλη ουρά. Η Σιξτίνα Καπέλα βρίσκεται μέσα στα Μουσεία.. δεν χρειάζεται να βγεις και να μπεις πουθενά, αφού είναι συνέχεια των μουσείων. Για όλα άλλο χρειαστείς είμαστε στη διάθεσή σου.

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge