DoDo
E.N. Story
Φαγητό
More
Tips
Διαμονή

Διασκέδαση

Pub Baccanale

Η ιταλική pub Baccanale βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία του Trastevere και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για να περάσετε το βράδυ σας, παρέα με μπόλικο αλκοόλ (καλή ποιότητας). Η lounge ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη μουσική και τα υπέροχα κοκτέιλ θα σας χαλαρώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Αν είστε μεγάλη παρέα, μην ανησυχείτε. Το μαγαζί προσφέρει κοκτέιλ με το λίτρο(!) και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. Τώρα, αν πίνοντας σας ανοίξει η όρεξη, μπορείτε να καθίσετε στον εξωτερικό του χώρο και να απολαύσετε ένα γεύμα στον κεντρικότερο δρόμο του Τραστέβερε. Υπέρ Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το επιτυχημένο Cocktail Mojito.

Τι Πήραμε: 2 Cocktail Mojito. Συνολικό κόστος 12€.

Συνολική βαθμολογία: 8.8
Ποσότητα προϊόντων: 9
Ποιότητα Προϊόντων: 8.5
Γεύση: 9
Τιμή: 9
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 9
Εμφάνιση προϊόντων: 8.5

Salotto 42

To Salotto 42 αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να πιείτε ένα ποτό στη βραδινή Ρώμη. Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα cocktail bar στην καρδιά της πόλης, απέναντι από τον ναό του Ανδριανού. Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με ωραία μουσική και προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση, έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε και να απολαύσετε το κατάλληλο κοκτέιλ. Το μαγαζί προσφέρεται και για καφέ, ενώ οι τιμές του κινούνται λίγο πιο πάνω από τον μέσο όρο της πόλης. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα δύσκολα θα βρείτε τραπέζι, εκτός αν βρίσκεστε στον χώρο από νωρίς. Προτεινόμενο (Π) 

Σημείωση: Προτιμήστε να φορέσετε κάτι καλό, κατά τη βραδινή σας έξοδο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: όλα τα Cocktail του.

Τι Πήραμε: 1 Cocktail Bishop 42 & 1 Cocktail Raspberry Sage. Συνολικό κόστος 24€.

Συνολική βαθμολογία: 8.1
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8
Τιμή: 7
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8
Εμφάνιση προϊόντων: 9

Frigidarium

Βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από την πλατεία Navona και είναι το απόλυτο must για παγωτό στη Ρώμη. Το Frigidarium συνδυάζει τη γνήσια ιταλική γεύση του gellato με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Στα μεγάλα πλεονεκτήματά του έρχεται να προστεθεί η μεγάλη ποικιλία γεύσεων που ικανοποιεί και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους. Με τόσο πλούσια γεύση, εξαιρετική υφή και ιδανική ποσότητα δεν είναι τυχαία η ουρά που σχηματίζεται έξω από το μαγαζί, περιμένοντας για ένα παγωτό! Μην παραλείψετε να το ντύσετε με λευκή ή μαύρη σοκολάτα (Δωρεάν)! Υπέρ Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τη γεύση Άγριο μούρο με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.

Τι Πήραμε: 2 Παγωτά με δύο μπάλες το καθένα και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Συνολικό κόστος μόνο 4€!

Συνολική βαθμολογία: 9.1
Ποσότητα προϊόντων: 9.5
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 9
Τιμή: 10
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8.5
Εμφάνιση προϊόντων: 9

Tre Scalini

Το Tre Scalini είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στη Ρώμη που μπορείτε να γευτείτε το semi fredo παγωτό tartufo. Πρόκειται για ένα άκρως τουριστικό κατάστημα, στην πλατεία Navona, το οποίο πέρα από το νόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα και την περατζάδα, δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο. Με υψηλές τιμές και γεύσεις που θα σας αφήσουν αδιάφορους, αυτό το μαγαζί θα σβηστεί πολύ γρήγορα από τη μνήμη σας (όχι όμως και το παγωτό). Επίσης τα ροφήματα του είναι απογοητευτικά, όπως και η συμπεριφορά του προσωπικού. Μη Προτεινόμενο (Μ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τη σοκολατένια απόλαυση Ταρτούφο.

Τι Πήραμε: 1 Καπουτσίνο & 1 Παγωτό ταρτούφο. Συνολικό κόστος 12€.

Συνολική βαθμολογία: 6.6
Ποσότητα προϊόντων: 7
Ποιότητα Προϊόντων: 6
Γεύση: 7
Τιμή: 6
Περιβάλλον: 8
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 5
Εμφάνιση προϊόντων: 7.5


Τα κείμενα & οι βαθμολογίες αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια όλα όσα συναντήσαμε τη χρονική περίοδο που επισκεφτήκαμε το εκάστοτε κατάστημα. Το Travelen δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν αλλαγές στις τιμές, στη διακόσμηση, στην εξυπηρέτηση, στην αλλαγή διεύθυνσης ή οτιδήποτε διαφορετικό συναντήσετε, κατά την επίσκεψη σας. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η κριτική/άποψή μας αφορά ΜΟΝΟ καταστήματα που έχουμε επισκεφτεί.

Trastevere Kmzero

Το μαγαζί Trastevere Kmzero αποτελεί ένα ήσυχο καταφύγιο από την πολυκοσμία του Trastevere. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό wine bar, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και ως κατάστημα λιανικής πώλησης με προϊόντα από το μποστάνι, κρασιά, μαρμελάδες, σάλτσες κ.α. Οι ευγενικοί ιδιοκτήτες δίνουν ένα πιο φιλικό ύφος, στην ήδη ζεστή ατμόσφαιρα του μαγαζιού, ενώ οι πιατέλες που συνοδεύουν το κρασί είναι φτιαγμένες από τοπικά προϊόντα και σπιτικές συνταγές. Αξίζει να περάσετε μερικές στιγμές χαλάρωσης, δοκιμάζοντας παράλληλα ξεχωριστές γεύσεις. Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: Κρασί δικής τους ποικιλίας.

Τι Πήραμε: 8 Ποτήρια κρασί, 2 Πιατέλες με τυριά και μπρουσκέτες με αλμυρές μαρμελάδες. Συνολικό κόστος 30€

Συνολική βαθμολογία: 8.4
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8
Τιμή: 9
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 9
Εμφάνιση προϊόντων: 8.5