DoDo
E.N. Story
Φαγητό
More
Tips
Διαμονή

Διασκέδαση

Συναγωγή

Η Συναγωγή είναι ένα από τα πιο γνωστά μπαράκια της πόλης και ίσως το αγαπημένο μας. Στεγάζεται στον αύλειο χώρο ενός παλιού κτιρίου και είναι αρκετά προσεγμένο και κομψό, δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση της χαλαρότητας. Αξίζει να πάρετε την παρέα σας και να το επισκεφτείτε, για να δοκιμάσετε τα ωραία κοκτέιλ και την νεανική του ατμόσφαιρα. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να πιάσετε καλή θέση είναι να το επισκεφτείτε κατά τις 10. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το κοκτέιλ Gin eye.
Τι Πήραμε: 1 Aperol & 1 Gin eye. Συνολικό κόστος 16€.

Συνολική βαθμολογία: 9
Ποσότητα προϊόντων: 9
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 9
Τιμή: 9
Περιβάλλον: 9.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8.5
Εμφάνιση προϊόντων: 9

Ginger Concept

Το αγαπημένο μας μαγαζί Ginger Concept κατέχει θέση και σε αυτή την κατηγορία. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει αρκετές επιλογές για ποτό, κοκτέιλ και κρασί. Αν προτιμάτε μία χαλαρή έξοδο ή επιθυμείτε ένα πρώτο ποτό με τη συνοδεία καλού γούστου και ποιότητας τότε είστε στο κατάλληλο μέρος! Μπορεί να βρίσκεται στην παλιά πόλη ωστόσο το δρομάκι που το διασχίζει δεν είναι γνωστό στους τουρίστες. Επίσης, τόσο οι τιμές όσο και το προσωπικό κινούνται σε καλά επίπεδα γι’ αυτά που προσφέρουν. Προτιμήστε το υπέροχο κοκτέιλ Mexican Mule.. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το θεσπέσιο κοκτέιλ Mexican Mule.
Τι Πήραμε: 1 Κοκτέιλ & 1 Aperol. Συνολικό κόστος 15€.

Συνολική βαθμολογία: 8.8
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 9.5
Τιμή: 8.5
Περιβάλλον: 9
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8.5
Εμφάνιση προϊόντων: 9

Παλλάς

Το Παλλάς αποτελεί μια σταθερή και αρκετά ποιοτική επιλογή για την έξοδό σας. Βρίσκεται στο παλιό λιμάνι και προσφέρει όμορφη θέα στον φάρο, έντονη ζωή και πολύ αξιόλογα προϊόντα. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στον εξωτερικό του χώρο ή στον πανέμορφο εσωτερικό του (ισόγειο & 1ος όροφος). Το μαγαζί διαθέτει επίσης πρωινό, μερικά σνακ αλλά και επιλεγμένα πιάτα, όλα σε λογικές τιμές. Το ΠΣΚ θα πρέπει να είστε εκεί από νωρίς ή να έχετε κάνει κάποια κράτηση για να βρείτε θέση. Υπέρ Προτεινόμενο (Υ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα κρητικά Κρασιά της κάβας.
Τι Πήραμε: 1 Mπουκάλι κρασί. Συνολικό κόστος 23€.

Συνολική βαθμολογία: 8.9
Ποσότητα προϊόντων: 9
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 9
Τιμή: 8
Περιβάλλον: 9
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 9
Εμφάνιση προϊόντων: 9

Καφενείο της Καίτης

Έχετε όρεξη να ξεφύγετε τελείως από τα τουριστικά τετριμμένα των Χανιών και να απολαύσετε ένα καφεδάκι (όχι εσπρέσο και γαλλικό) σε ένα παραδοσιακό καφενείο; Αν ναι, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το καφενείο της Καίτης που βρίσκεται στο Καλάμι, μόλις 10 λεπτά απ’ τα Χανιά, με απίθανη θέα στη θάλασσα! Εκεί τα πάντα κυλούν αργά και το άγχος είναι άγνωστη λέξη. Αφιερώστε 1-2 ώρες για να γεμίσετε με εικόνες και ηρεμία, πριν συνεχίσετε για τις απαιτητικές σας εξορμήσεις. Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: φρεσκοστυμμένο χυμό Πορτοκάλι!
Τι Πήραμε: 1 Χυμό & 1 Φραπέ. Συνολικό κόστος 5.3€.

Συνολική βαθμολογία: 8.5
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 9
Γεύση: 9
Τιμή: 9.5
Περιβάλλον: 9
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8
Εμφάνιση προϊόντων: 7

Μοναστήρι του Καρόλου

Το Μοναστήρι του Καρόλου βρίσκεται σε ένα στενό της παλιάς πόλης και μαζεύει καθημερινά πλήθος νέου κόσμου για να απολαύσει το ποτό του, με χαλαρή διάθεση. Μοιάζει αρκετά με τη “Συναγωγή” αφού και τα δύο είναι χτισμένα σε αύλειο χώρο παλιών κτιρίων, που έχουν ανακαινιστεί. Το μπαράκι προσφέρει μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ, πολλά εκ των οποίων είναι δικά του, ενώ η εξυπηρέτηση και οι τιμές κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για να βρείτε θέση θα πρέπει να το επισκεφτείτε κατά τις 10. Καλή επιλογή (Κ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα Κοκτέιλ.
Τι Πήραμε: 1 Cancun & 1 Mons. Συνολικό κόστος 16€.

Συνολική βαθμολογία: 7.9
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8
Τιμή: 7.5
Περιβάλλον: 8
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8
Εμφάνιση προϊόντων: 8

Orange blue

Το Orange blue είναι το καλύτερο μαγαζί για να δείτε το περίφημο ηλιοβασίλεμα στα Φαλάσαρνα. Το ρέγκε κλίμα μαζί με την αντίστοιχη μουσική και τα ωραία κοκτέιλ θα δώσουν στη διάθεσή σας ένα έξτρα κίνητρο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μαγεία του μοναδικού ηλιοβασιλέματος. Η εξυπηρέτηση ακολουθεί την χαλαρότητα του όλου κλίματος και οι τιμές κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Στο Orange blue θα βρείτε επίσης περιορισμένα πιάτα και σνακ για να καλύψετε την πείνα σας. Σημείωση: Η είσοδος για το μαγαζί βρίσκεται στο πάρκινγκ ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: τα Κοκτέιλ.
Τι Πήραμε: 2 Mojito. Συνολικό κόστος 16€.

Συνολική βαθμολογία: 8
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8
Τιμή: 8
Περιβάλλον: 8.5
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 7.5
Εμφάνιση προϊόντων: 8

Γέφυρα

Στο χωριό Βρύσες στον Αποκώρονα θα βρείτε το μαγαζί Γέφυρα που σερβίρει παραδοσιακό κρητικό γιαούρτι δίπλα στα όμορφα νερά. Σε έναν χώρο όπου η δροσιά έχει τον πρώτο λόγο έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μερικές ανάσες και να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλύκισμα της περιοχής, που σερβίρεται πολλά χρόνια. Η γεύση του είναι αρκετά όξινη γι΄αυτό αν δεν είναι στα γούστα σας μπορείτε να παραγγείλετε ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Tip: Ζητήστε να σας βάλουν έξτρα μέλι, γιατί αυτό που βάζουν δεν είναι αρκετό. Καλή επιλογή (Κ)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: παραδοσιακό Γιαούρτι με μέλι.
Τι Πήραμε: 1 Γιαούρτι με μέλι & 1 Παγωτό. Συνολικό κόστος 5.5€.

Συνολική βαθμολογία: 7.6
Ποσότητα προϊόντων: 8
Ποιότητα Προϊόντων: 7
Γεύση: 7.5
Τιμή: 7.5
Περιβάλλον: 9
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 6.5
Εμφάνιση προϊόντων: 7.5

Ζαχαροπλαστείο Σημαντηράκη

Στο κεφαλοχώρι του Κισσάμου σταματήστε στο ζαχαροπλαστείο Σημαντηράκη. Το ζαχαροπλαστείο φημίζεται για το Εκλέρ και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το φρεσκότατο γλύκισμα εάν βρεθείτε στην περιοχή. Η τιμή του είναι πολύ καλή, όπως και το μέγεθος του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η γεύση του! Κάντε μία γλυκιά στάση και περιμένουμε εντυπώσεις.. Προτεινόμενο (Π)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το νόστιμο Εκλέρ.
Τι Πήραμε: 1 Μεγάλο εκλέρ. Συνολικό κόστος 2€.

Συνολική βαθμολογία: 8
Ποσότητα προϊόντων: 9
Ποιότητα Προϊόντων: 8
Γεύση: 8
Τιμή: 9
Περιβάλλον: 7
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 8
Εμφάνιση προϊόντων: 7

Κουκουβάγια

Το γνωστό μαγαζί Κουκουβάγια, δε θα μπορούσε να λείπει από τα μέρη που επισκεφτήκαμε. Το καφέ-μπαρ βρίσκεται δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων και αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο κατατεθέν για την πόλη. Έγινε γνωστό για δύο πράγματα. Το ένα είναι η φανταστική, πανοραμική θέα στην πόλη των Χανίων και το δεύτερο είναι το αφράτο σοκολατογλυκό που ακούει στο όνομα “Ζουμερό”. Αξίζει να αναφέρουμε πως το “Ζουμερό” σήμερα δεν αποτελεί το δυνατό του σημείο (παλιότερα ήταν απίθανο, όπως μας είπαν αρκετοί ντόπιοι). Οι εσωτερικοί του χώροι είναι πολύ προσεγμένοι και γεμάτοι Κουκουβάγιες, παντός τύπου. Αδιάφορο (Α)

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε: το γλυκό Ζουμερό.
Τι Πήραμε: 1 Ζουμερό & 1 Λεμονάδα. Συνολικό κόστος 7.2€.

Συνολική βαθμολογία: 7.4
Ποσότητα προϊόντων: 7.5
Ποιότητα Προϊόντων: 7
Γεύση: 7
Τιμή: 7
Περιβάλλον: 9
Εξυπηρέτηση-Ευγένεια: 7
Εμφάνιση προϊόντων: 7.5


Τα κείμενα & οι βαθμολογίες αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια όλα όσα συναντήσαμε τη χρονική περίοδο που επισκεφτήκαμε το εκάστοτε κατάστημα. Το Travelen δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν αλλαγές στις τιμές, στη διακόσμηση, στην εξυπηρέτηση, στην αλλαγή διεύθυνσης ή οτιδήποτε διαφορετικό συναντήσετε, κατά την επίσκεψη σας. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η κριτική/άποψή μας αφορά ΜΟΝΟ καταστήματα που έχουμε επισκεφτεί.