Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2016

Κάθε χρόνος που περνάει αφήνει πίσω του εντυπωσιακές εικόνες και στιγμές. Πίσω από τις περισσότερες βρίσκεται ένας άνθρωπος του Νational Geographic! Το Travelen σας παρουσιάζει τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το έτος που πέρασε.

Απλά απολαύστε τις..

1) Με θέμα το Sydney Opera House και φόντο τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους δε θα μπορούσε παρά να βγει μία μαγική φωτογραφία. Την έμπνευση και την εκτέλεση είχε ο Chuang Ko-Min.
 Τοποθεσία: Σύδνεϋ, Αυστραλία


2) Το λυκόφως λούζει το ιερό μαντείο των Δελφών ενώ τα σύννεφα συμπληρώνουν ιδανικά το τοπίο. Η λήψη της εξαιρετικής σε ομορφιά εικόνας έγινε από τον Vincent J. Musi
 Τοποθεσία: Δελφοί, Ελλάδα


3) Κι ενώ τα σύννεφα είναι ασυνήθιστα χαμηλά, σκεπάζουν τη Sonchaux της Ελβετίας και όλα μοιάζουν με παραμύθι. Φωτογραφία τραβηγμένη από Boukhechina Malik.
 Τοποθεσία: Sonchaux, Ελβετία


4) Το τελευταίο κοπάδι ελεφάντων που έχει απομείνει στα νησιά Ανταμάν της Ινδίας. Μια εξαιρετικής ομορφιάς φωτογραφία από τον Jody MacDonald.
 Τοποθεσία: Νήσοι Ανταμάν, Ινδία


5) Είναι ίσως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να χαζέψετε τα αστέρια στον ουρανό. Βρίσκεται στο χωριό Gokyo του Νεπάλ δίπλα στη λίμνη Dudh Pokhari. Μία φωτογραφία τραβηγμένη από τον Jeff Dai.
 Τοποθεσία: Λίμνη Dudh Pokhari, Νεπάλ


6) Μαρόκο Μαρακές.. “Στο ησυχαστήριο Ben Youssef Madrasa μπήκα για να πάρω μερικές ανάσες και ξαφνικά βλέπω αυτή τη φιγούρα να περνάει από μπροστά μου..” Εξιστορεί ο φωτογράφος Takashi Nakagawa, ο οποίος με αυτή τη φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο “Cities-National Geographic 2016”.
 Τοποθεσία: Μαρακές, Μαρόκο


Διάβασε ακόμη 

30 + 1 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες (χωρίς photoshop)


7) Περίπου μισό εκατομμύριο καναδικοί γερανοί απολαμβάνουν τους κεραυνούς στον Ξύλινο Ποταμό της Νεμπράσκα. Απίστευτος συγχρονισμός από τον φωτογράφο Randy Olson.
 Τοποθεσία: Ξύλινος ποταμός, Νεμπράσκα


8) Κάθε χρόνο η έρημος Σαχάρα προσφέρει όμορφες φωτογραφίες. Μία τέτοια τραβήχτηκε από τον Jody MacDonald στη Μαυριτανία. Θέμα του μία γυναίκα εν μέσω αμμοθύελλας.
 Τοποθεσία: Σαχάρα, Μαυριτανία


9) Αν νομίζετε ότι κάτι βρίσκεται κάτω από το νερό κάνετε λάθος. Κάντε μία βουτιά στα νερά της Ban tha len για να νιώσετε κι εσείς τη μαγεία που προσφέρει το πλαγκτόν σε συνδυασμό με τη νέα σελήνη. Φωτογραφία από τον Will Strathmann
 Τοποθεσία: Κράμπι, Ταϊλανδή


10) Ο τουρίστας-Φωτογράφος Stephen Wilkes πήρε πάνω από 1000(!) λήψεις, για περισσότερες από 26(!) ώρες (από την ίδια γωνία) για να δημιουργήσει αυτήν την εικόνα. Είναι μια σύνθεση πολλών φωτογραφιών από διάφορες ώρες της μέρας με θέμα τη βουνοπλαγιά του εθνικού πάρκου Yosemite. Το αποτέλεσμα.. Ασχολίαστο!
 Τοποθεσία: Εθνικό πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια


11) Η αναρρίχηση στον πάγο με φόντο το βόρειο σέλας δε θα μπορούσε παρά να δώσει μία από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες για το 2016. Η λήψη έγινε από τον Paul Zizka.
 Τοποθεσία: Εθνικό πάρκο Jasper, Καναδάς


12) Περπατώντας στο Πάρκο Dinosaur Provincial του Καναδά με φόντο την πράσινη λάμψη από το βόρειο Σέλας. Φωτογραφία από τον Andy Best
 Τοποθεσία: Αλμπέρτα, Καναδάς


Διάβασε ακόμη 

Τα καλύτερα ταξιδιωτικά Tips για φωτογραφίες από το Smartphone


13) Ένα μέρος που χτίστηκε τον 16ο αιώνα για να μαζεύουν νερό οι γυναίκες του σπιτιού αποτελεί το 2016 πηγή έμπνευσης για τους φωτογράφους Tuul & Bruno Morandi.
 Τοποθεσία: Ρατζαστάν, Ινδία


14) Το πυκνό δάσος της Κούβας προσφέρει ασφαλές καταφύγιο για τα ψάρια. Κολυμπάνε ανάμεσα στις ρίζες σε σχηματισμό στροβίλου και προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα. Φωτογραφία από τους David Doubilet & Jennifer Hayes.
 Τοποθεσία: Κούβα


15) Ακροβατώντας στο πάρκο Highlining in Yosemite της Καλιφόρνια με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
 Τοποθεσία: Πάρκο Highlining, Καλιφόρνια


16) Αν η φωτογραφία είχε όνομα αυτό θα ήταν “Όνειρα στην ταράτσα”. Μια φωτογραφία από την Yasmin Mund, η οποία ανέβηκε στις 05:30 το πρωί στο ρετιρέ του ξενώνα για να δει την περίφημη ανατολή πάνω από τον ποταμό Γάγγη. Κοιτάζοντας κάτω πάγωσε βλέποντας αυτήν την εικόνα εν έτει 2016.
 Τοποθεσία: Βαρανάσι, Ινδία


17) Μια αρκετά κρύα νύχτα με το χιόνι να έχει κατακλύσει τα πάντα. Στη μέση του πουθενά βρέθηκε αυτό το μυστικό υπόστεγο, αφηγείται ο φωτογράφος Pierre Destribats. Η λήψη έγινε στη Λαπωνία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
 Τοποθεσία: Λαπωνία (σύνορα Ρωσίας)


18) Δύο νεαρά παράτολμα παιδιά που έχουν σαν χόμπι να σκαρφαλώνουν σε ψηλά σημεία παίρνουν μερικές λήψεις για το Instagram τους. Φωτογράφος ο Gerd Ludwing
 Τοποθεσία: Μόσχα, Ρωσία


Διάβασε ακόμη 

Άμστερνταμ: Από τα μάτια των ντόπιων


19) O 6 χρόνος Τόμας βοηθάει τον πάτερα του να καθαρίσουν το φορτηγάκι που μεταφέρει άλογα. Αυτή είναι η δουλειά τους και αυτή είναι μία στοχευμένη φωτογραφία από τον Giandomenico Cosentino
 Τοποθεσία: Κάχι (Cachi), Αργεντινή


20) Το 2016 ήταν μια χρονιά γεμάτη Πόκεμον και η φωτογράφος Dina Litovsky το ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν μόνο και μόνο για να “πιάσουν” μερικά από αυτά. Στην Ταϊπέι μάλιστα διοργανώθηκε ολόκληρο event σε νυχτερινό κέντρο!
 Τοποθεσία: Ταϊπέι, Ταϊβάν


Έξτρα: Ο 21° αιώνας μέσα από μία φωτογραφία:

+1) Μέσα σε όλες τις όμορφες εικόνες κάνει την εμφάνιση της και μία αληθινή εικόνα του 21ου αιώνα. Τρία αδέρφια ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησε η ISIS με τον μικρότερο αδερφό να ζητάει το χέρι του ακρωτηριασμένου μεγαλύτερου αδερφού..
 Τοποθεσία: Ραμάντι, Ιράκ

Η επιλογή έγινε από το Travelen με τις φωτογραφίες να ανήκουν στο Νational Geographic.

Ερώτηση:

Ποια σας άρεσε περισσότερο?

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge