E.N. Story
Φαγητό
More
Tips
Διαμονή
Διασκέδαση

DoDo

13 must see αξιοθέατα στη Βιέννη

Η Βιέννη, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας αποτελεί έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον προορισμό για όλες τις εποχές. Η πόλη των Στράους, Σουμπερτ και της πριγκίπισσας Σίσσυ διαθέτει πλήθος από αξιοθέατα και δραστηριότητες που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Βιέννης είναι η επιβλητική Κρατική Όπερα, το παλάτι Hofburg, τα Ανάκτορα Schönbrunn και το Rathaus. Από την παράσταση με άλογα στη διάσημη Spanish Riding School μέχρι τη βόλτα στους πλακόστρωτους, εμπορικούς δρόμους Graben, Kohlmarkt & Kärntner, η Βιέννη ξέρει πως να γεμίζει ευχάριστα τις ώρες σας. Κάντε τα ψώνια σας στη Naschmarkt, παίξτε στο πάρκο Prater, χορέψτε στο Time travel και μην κάνετε το λάθος να φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει το λαχταριστό βιεννέζικο σνίτσελ.

Γνωρίστε τα 12+1 must visit αξιοθέατα της Βιέννης

Κρατική Όπερα Βιέννης

Η κρατική όπερα της Βιέννης είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο ποσοστό τουρισμού που καταφθάνει στην πόλη. Η πιο γνωστή όπερα του κόσμου διαθέτει εκπληκτική αρχιτεκτονική, ενώ η εσωτερική της αίγλη και διακόσμηση συμπληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό. Η περίλαμπρη όπερα φιλοξενεί ετησίως περισσότερες από 50 παραστάσεις, παγκόσμιας κλάσης, σε μία αίθουσα με αξεπέραστη ακουστική. Ένας άλλος τρόπος για να την γνωρίσετε είναι με τις καθημερινές ξεναγήσεις (σε 3 γλώσσες). Έτσι θα πάρετε γεύση από τα παρασκήνια, θα ανακαλύψετε μυστικά που παραμένουν κρυμμένα κατά τη διάρκεια του έργου, θα μάθετε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του κτιρίου και θα γνωρίσετε μέρη όπως το φουαγέ, η μεγάλη σκάλα και κάποια πριβέ δωμάτια. Ακολουθήστε τα χρήσιμα Tips μας.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 45 λεπτά (ξενάγηση), 2-3 ώρες (παράσταση)
Ανοιχτά: Ξενάγηση: Καθημερινά 09:00-14:00 (κάθε μία ώρα). Παραστάσεις: 19:00 έως 23:00
Κόστος: Ξενάγηση: Γενικό εισιτήριο 9€, Συνταξιούχοι 7€, Μαθητές 4€. Παραστάσεις: 35€-250€.

 Ο ξερόλας λέει: Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο μεγάλο χειροκρότημα, που διήρκεσε 80 λεπτά!

Ανάκτορα Schonbrunn

α) Παλάτι Schönbrunn:

Η θερινή κατοικία της αυτοκράτειρας Σίσι και του μονάρχη άντρα της Φραγκίσκου Ιωσήφ αποτελεί ένα μπαρόκ κόσμημα για ολόκληρη την Ευρώπη. Η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων γίνεται ορατή τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Εκεί συναντάμε 40 πληθωρικά δωμάτια, στα οποία γράφτηκαν οι σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της χώρας. Ανάμεσά τους και η τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων, μήκους 40(!) μέτρων, τα βασιλικά υπνοδωμάτια, τα σαλόνια και άλλοι σημαντικοί χώροι. Για μια ολοκληρωμένη βόλτα στο βιεννέζικο παρελθόν επιλέξτε την ξενάγηση των 40 δωματίων (Grand Tour) και όχι των 22 (Imperial Tour). Οι οικογένειες επίσης δεν πρέπει να χάσουν το παιδικό μουσείο που βρίσκεται στο ισόγειο του παλατιού. Εκεί, ο Poldi το μικρό φαντασματάκι θα ξεναγήσει τους μικρούς φίλους με έναν άκρως διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

β) Κήποι Schönbrunn:

Εκτός από το παλάτι αξίζει να επισκεφτείτε την Gloriette (το μικρό δωμάτιο), τον λαβύρινθο, τους κήπους, το σπίτι των Φοινικων/Κάκτων και το κτήμα εσπεριδοειδών. H Gloriette βρίσκεται σε ύψος 20 μέτρων από το παλάτι και χρησίμευε ως παρατηρητήριο. Σήμερα είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να πιείτε τον καφέ ή να πάρετε το πρωινό σας, με θέα το παλάτι, τους κήπους και την όμορφη Βιέννη. Οι κήποι και ο λαβύρινθος δημιουργήθηκαν από τους διασημότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων, ενώ στο πρωτοποριακό (για την τότε εποχή) σπίτι των Φοινίκων/Κάκτων θα βρείτε σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο. Οι καλύτερες εποχές για να τα επισκεφτείτε είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, που όλα είναι ανθισμένα.

Σημείωση: Μερικά από αυτά είναι κλειστά τους χειμερινούς μήνες.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 08:30-17:00 ή 18:30 (ανάλογα με την περίοδο). Ενημερωθείτε από την επίσημη σελίδα. Τελευταία είσοδος 30 λεπτά πριν το κλείσιμο.
Κόστος: Imperial Tour (22 δωμάτια): Ενηλίκων 16€, Παιδιά 11.5€, Φοιτητές 14.50€, Grand Tour (40 δωμάτια): Ενηλίκων 20€, Παιδιά 13€, Φοιτητές 18€, Δωρεάν με τη Vienna PassΛαβύρινθος: Ενηλίκων 6€, Παιδιά 3.5€, Φοιτητές 4.5€, Παιδικό Μουσείο: Ενηλίκων 9.5€, Παιδιά – Φοιτητές 7.5€. Για περισσότερα συνδυαστικά εισιτήρια δείτε ΕΔΩ.

 Ο ξερόλας λέει: Τα επισκέπτονται περίπου 3.000.000 άνθρωποι το χρόνο!

Σνίτσελ, Στρούντελ & Kaiserschmarrn

Σας μυρίζει τηγανητό λάδι, μήλο με κανέλα και φρέσκο ζυμάρι; Είναι λογικό αφού βρίσκεστε στην πόλη των Σνίτσελ, των Στρούντελ και του παραδοσιακού γλυκού Kaiserschmarrn. Το πιο διαδεδομένο φαγητό στη Βιέννη είναι φυσικά το πεντανόστιμο Σνίτσελ. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην τηγανητή απόλαυση, η οποία είναι τραγανή και.. άκρως ανθυγιεινή! Μετά το γεύμα σειρά έχει το επιδόρπιο. Τι καλύτερο από ένα στρούντελ μήλου-κανέλας; Οι Βιεννέζοι έχουν εξελίξει την πρωτότυπη συνταγή στο απόλυτο must eat για όλες τις ώρες. Τέλος, στην πόλη θα συναντήσετε το τοπικό γλυκό Kaiserschmarrn. Πρόκειται για τηγανητές αφράτες μπουκίτσες από ζυμάρι και σταφίδες συνοδευμένες από σάλτσα δαμάσκηνου. Όλες αυτές οι νόστιμες λιχουδιές σερβίρονται στα περισσότερα εστιατόρια της πόλης. Σε μερικά από αυτά οι γεύσεις θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ σε άλλα θα σας αφήσουν αδιάφορους. Επιλέξτε τα κατάλληλα για να αφήσετε στον ουρανίσκο σας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 Ο ξερόλας λέει: Ο λόγος που τα σνίτσελ γίνονται τόσο τραγάνα και νόστιμα είναι γιατί τηγανίζονται σε βούτυρο!

Καθεδρικός Ναός Αγ. Στεφάνου

Ο επιβλητικός ναός του Αγ. Στεφάνου (St. Stephens cathedral) στέκει στην καρδιά της Βιέννης για περίπου 1 χιλιετία! Εκτός από θρησκευτικό μνημείο αποτελεί και ένα σημαντικό αξιοθέατο για την πόλη, αφού τόσο η πανέμορφη εξωτερική όψη, όσο και η λιτή εσωτερική διακόσμηση το καθιστούν πόλο έλξης για περίπου 3.000.000 επισκέπτες ετησίως! Στον καθεδρικό ναό έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα, ανάμεσα τους και η κηδεία του συνθέτη Αμαντέους Μότσαρτ. Μπορεί η είσοδος να είναι δωρεάν, για να δείτε όμως τα πιο σημαντικά σημεία (πύργοι, κατακόμβες, θησαυρούς, ξενάγηση στον κεντρικό χώρο) θα πρέπει να πληρώσετε.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1.5-2 ώρες
Ανοιχτά: Ναός: Δεύτερα-Σάββατο 06:00-22:00 & Κυριακή-Αργίες 07:00-22:00. Κατακόμβες: 10:00-11:30 & 13:30-16:30 κάθε 30 λεπτά. Βόρειος πύργος: Καθημερινά 09:00-17:30, Νότιος πύργος: Καθημερινά 08:15-16:30
Κόστος: Κυρίως χώρος: Δωρεάν, Κεντρικό τμήμα με 40’ ξενάγηση: Ενήλικες 6€, Παιδιά >18 ετών 2.5€, Βόρειος πύργος: Ενήλικες 6€, Παιδιά >18 ετών 2.5€, Κατακόμβες-Νότιος Πύργος-Θησαυροί: Ενήλικες 5.5€, Παιδιά >18 ετών 2€ (ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ).

 Ο ξερόλας λέει: Τα πλακάκια της στέγης είναι τα ίδια με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον St. Mattias στη Βουδαπέστη!

Spanish Riding School

Η παράδοση της Spanish Riding School κρατάει από το 1565. Ο συγχρονισμός και η αρμονική κίνηση των αλόγων την κατατάσσουν ως την κορυφαία παράσταση με άλογα στον κόσμο! Στην τεράστια μπαρόκ αίθουσα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα φινετσάτα άλογα Lipizzan να χορεύουν στον ρυθμό της κλασικής Βιεννέζικης μουσικής. Οι επιλογές που έχετε είναι 3. 1) Να παρευρεθείτε στο πρωινό ζέσταμα, που γίνεται για να προπονήσουν τις δεξιότητές των αλόγων. 2) Να παρακολουθήσετε μια από τις παραστάσεις, οι οποίες αποτελούν τη ναυαρχίδα της σχολής. Προσοχή: Πρέπει να κλείσετε τα εισιτήρια 1-2 μήνες πριν, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. 3) Να περιηγηθείτε στους στάβλους και στους χώρους της σχολής μέσα από μια 60λεπτη ξενάγηση* (ιδανική επιλογή).

*Για την ξενάγηση πρέπει να κάνετε κράτηση σε αυτό το email.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 40 λεπτά-1 ώρα

Ανοιχτά: Πρωινό ζέσταμα: Τρίτη-Σάββατο 10:00-16:00 & Παρασκευή μέχρι 19:00 όταν υπάρχει παράσταση. Κλειστά: Κυριακή & Δευτέρα. Για ξενάγηση επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα.
Κόστος: Ενηλίκων 15€, Παιδικό 7,5€. Δωρεάν με Vienna Pass.

 Ο ξερόλας λέει: Το μοναδικό ισπανικό στοιχείο είναι τα πανέμορφα άλογα Lipizzan των οποίων η γνήσια καταγωγή ήταν από την Ισπανία (25.000 π.Χ.)!

Stadtpark

Το Stadtpark βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Βιέννης και παρά το μικρό του μέγεθος προσφέρει αρκετές στιγμές χαλάρωσης. Τον χειμώνα ο χώρος είναι ελαφρώς αδιάφορος χωρίς ιδιαίτερη επισκεψιμότητα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της πόλης. Τα αμέτρητα λουλούδια, τα παγκάκια, το πράσινο τοπίο και οι λιμνούλες το φέρνουν ψηλά στην προτίμηση των κατοίκων αλλά και των τουριστών. Διάσπαρτα στο πάρκο θα βρείτε αγάλματα καλλιτεχνών, συγγραφέων και συνθετών με αυτό του Γιόχαν Στράους ΙΙ να κλέβει την παράσταση. Το επιχρυσωμένο άγαλμα του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη αποτελεί το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Βιέννης! Τέλος, μην παραλείψετε να θαυμάσετε το ρολόι των λουλουδιών και να κάνετε πιν νικ.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 40 λεπτά-1.5 ώρα
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Είναι το πρώτο δημόσιο πάρκο της Βιέννης!

Ανάκτορο Hofburg

Στο ανάκτορο Hofburg, στο κέντρο της Βιέννης, έζησαν μεγάλο μέρος της ζωής τους ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και η γυναίκα του Ελίζαμπεθ (Σίσι). Σήμερα τμήμα τους είναι ανοιχτό για το κοινό και φιλοξενεί 3 εκθέσεις. Στο ισόγειο στεγάζεται η “ασημένια έκθεση” με σερβίτσια, υαλικά, ασημικά και το 30 μέτρων(!) τραπέζι. Στον επάνω όροφο, έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα. Τα υπνοδωμάτια, τα σαλόνια, τα μπάνια, η αίθουσα συνεδριάσεων και πολλά ακόμη δωμάτια θα σας χαρίσουν μία γεύση από την καθημερινή ζωή της βιενέζικης αυτοκρατορίας. Στο παλάτι επίσης θα βρείτε και το μουσείο της Σίσι, το οποίο προβάλει τη μυστηριώδη και πολυτάραχη ζωή της.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 09:00-17:30
Κόστος: Ενήλικες 15€, Φοιτητές 14€, Παιδιά >18 ετών 9€ (+3€ για audio guide). Με Vienna Pass Δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Το αποκαλούν “η πόλη μέσα στην πόλη” καθώς αποτελείται από 18 γκρουπ κτιρίων, 19 αυλές και 2.600 δωμάτια!

Graben, Kohlmarkt & Karntner

Η χαρά των γυναικών και το μαρτύριο των ανδρών ακούει στα ονόματα των τριών δημοφιλέστερων πεζοδρόμων της Βιέννης, Graben, Kohlmarkt & Kärntner. Βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και συνδέουν μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία όπως το παλάτι Hofburg, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, το μνημείο της πανώλης και την κρατική Όπερα. Περπατήστε ανάμεσα στις διασημότερες εταιρίες ένδυσης και υπόδησης, πιείτε μια σοκολάτα, σε ένα από τα δεκάδες καφέ και γευματίστε σε κάποιο από τα εστιατόρια *. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η γιορτινή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική των κτιρίων θα σας μεταφέρουν στη Μεσαιωνική Βιέννη με τον πιο μαγικό τρόπο. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως εκείνη την περίοδο φιλοξενούν αρκετά σταντ (Christmas Markets) με φαγητό-κρασί και μουσικά δρώμενα.

Τα καλύτερα βρίσκονται στους κάθετους δρόμους.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1-2 ώρες
Ανοιχτά: Πάντα
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Η οδός Graben ήταν η πρώτη που πεζοδρομήθηκε στη Βιέννη (1974)!

Time Travel Vienna

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Βιέννης όταν μάλιστα γίνεται με τόσο διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο; Το Time Travel Vienna προσφέρει μία παιχνιδιάρικη εμπειρία για να γνωρίσετε την ιστορία της Βιέννης. Από την 5D αίθουσα έως αυτή των βομβαρδισμών, το “ταξίδι στον χρόνο” προσφέρει μια σειρά από γεγονότα και αναπαραστάσεις που θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όσο για τα παιδιά; Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν, αφού η εναλλαγή των σκηνικών και η ζωηρότητα του χώρου δε θα τα αφήσει ούτε στιγμή να βαρεθούν. Τέλος, για να γλιτώσετε το τσουχτερό του εισιτήριο φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τη Vienna Pass.

Σημαντικό: Προσφέρει ξενάγηση σε 10 γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Ρώσικα, Γιαπωνέζικα και Κινέζικα).

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 50 λεπτά
Ανοιχτά: Καθημερινά 10:00 – 20:00 (Είσοδος ανά 20 λεπτά. Τελευταία είσοδος 19:00)
Κόστος: Ενήλικες 19.5€, Μαθητές-Συνταξιούχοι 17.5€, Παιδιά 5-14 ετών 15.5€, Παιδιά >5 ετών Δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα πάνω από 400 διοργανώσεις χορού (περίπου 2.000 χορευτικές ώρες)!

Naschmarkt

Η Naschmarkt είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά αλλά και ένα από τα αγαπημένα μας σημεία στη Βιέννη. Έχει μήκος περίπου ενάμιση χιλιόμετρο και προσελκύει πλήθος ντόπιων για τις καθημερινές τους αγορές. Αυτά όμως που την κάνουν ξεχωριστή, σε όλες τις ηλικίες, είναι η Art Nouveau ατμόσφαιρα, οι αμέτρητοι πάγκοι και τα μαγαζιά εστίασης που δημιουργούν ένα κράμα λαϊκής αγοράς και χώρου χαλάρωσης. Η αγορά χωρίζεται σε τρεις σειρές καταστημάτων. Στη μία θα βρείτε εστιατόρια, φαστφουντάδικα και μπαρ, ενώ οι άλλες δύο φιλοξενούν 150 μαγαζιά με φρούτα, λαχανικά, αλλαντικά, ελιές, τυριά, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και δεκάδες τοπικά προϊόντα. Εδώ θα βρείτε και τα πιο φθηνά σουβενιράδικα της πόλης. Διαβάστε τα Tips.

Σημαντικό: Προσφέρει ξενάγηση σε 10 γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Τσέχικα, Ρώσικα, Γιαπωνέζικα και Κινέζικα).

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 40 λεπτά-1.5 ώρα
Ανοιχτά: Δεύτερα-Παρασκευή 06:00-19:30 & Σάββατο 06:00-18:00 (Καφέ και εστιατόρια ανοιχτά έως αργά). Κλειστά: Κυριακή.
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Οι κάτοικοι λένε πως ό,τι δεν υπάρχει στην Naschmarkt δεν το χρειάζεσαι!

Rathaus

Το Rathaus είναι ένα από τα πιο όμορφα νέο-γοτθικά κτίρια της Ευρώπης και ίσως το πιο όμορφο της Βιέννης. Το μέγεθος, η εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και η δωρεάν ξενάγηση το καθιστούν ως ένα γοητευτικό αξιοθέατο με μεγάλη επισκεψιμότητα. Μέσα από την ξενάγηση σας δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη θέα της πλατείας, αλλά και να γνωρίσετε τις αίθουσες του συμβουλίου, της συγκλήτου, των εκδηλώσεων, των όπλων κ.α. Μπροστά από το δημαρχείο της Βιέννης συναντάμε την τεράστια πλατεία όπου κάθε εποχή φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και δρώμενα. Η καλύτερη εποχή βέβαια είναι αυτή των Χριστουγέννων, όπου είναι στολισμένο και φωτισμένο, ενώ τα δεκάδες μάρκετ προσφέρουν στους επισκέπτες ζωντάνια και γευστικές απολαύσεις.

Σημείωση: Αν επιθυμείτε να μάθετε για τις δωρεάν ξεναγήσεις επισκεφτείτε τα Tips.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 50 λεπτά-1.5 ώρα
Ανοιχτά: Ξεναγήσεις κάθε Δευτέρα-Τετάρτη & Παρασκευή 13:00, Εκτός Συνεδριάσεων, Αργιών και Εορτών.
Κόστος: Δεν υπάρχει

 Ο ξερόλας λέει: Έχει 1.575 δωμάτια!

Πάρκο Prater

Ο άλλοτε αριστοκρατικός χώρος κυνηγιού έχει μετατραπεί σε ένα μέρος αναψυχής και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Το πάρκο Prater χωρίζεται σε χώρο ψυχαγωγίας και ξεκούρασης. Το ψυχαγωγικό Prater διαθέτει περίπου 250 παιχνίδια/δραστηριότητες ανάμεσα τους συγκρουόμενα αυτοκίνητα, εξομοιωτές πτήσης, το σύγχρονο τρενάκι και πολλά άλλα. Το παλιομοδίτικο στυλ το κάνει να μοιάζει με λούνα παρκ εποχής, ενώ το must είναι η περιστρεφόμενη ρόδα (κάτι σαν το London Eye). Το “πράσινο Prater” από την άλλη είναι ένας παράδεισος για τους όσους αγαπούν τη φύση και την ξεκούραση, με δεκάδες μονοπάτια για περιπατητές, ποδηλάτες και ανάβατες αλόγων. Για να πάρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της καταπράσινης όασης προτιμήστε τη βόλτα με το τρενάκι Liliputbahn. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στον χώρο υπάρχουν περισσότερα από 60 εστιατόρια, καφέ, παγωτατζίδικα, περίπτερα κ.α.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 2-3 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 15 Μαρτίου-31 Οκτωβρίου 09:30-23:00. (Τον υπόλοιπο καιρό υπολειτουργεί και πολλά θεάματα είναι κλειστά. Ενημερωθείτε για τις ώρες).
Κόστος: ΠάρκοΔωρεάν, Πράσινο Prater: Δωρεάν, Ρόδα 10€ Ενηλίκων & 4.5€ Παιδικό, Μadame Τussauds: 17€ Ενηλίκων & 14€ παιδικό, Λοιπά παιχνίδια/δραστηριότητες: 2-5€ το καθένα. Με Vienna Pass Δωρεάν αρκετά από αυτά.

 Ο ξερόλας λέει: Eίναι 4 φορές μεγαλύτερο από το Hyde park του Λονδίνου και 2 φορές από το Central Park της Νέας Υόρκης!

Μουσείο Albertina

Η επόμενη πρόταση έρχεται από τον χώρο της τέχνης. Το νεοανακαινισμένο μουσείο Albertina βρίσκεται στο κέντρο της Βιέννης και φιλοξενεί πάνω από 50.000 πινάκες και περίπου 1.000.000 εκτυπώσεις! Το τετραώροφο, άλλοτε αριστοκρατικό παλάτι, διαθέτει 50 αίθουσες, στις οποίες έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε έργα των Πικάσο, Μονέ, Τουλούζ-Λωτρέκ, Γκωγκέν και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Χαρακτηρίζεται ως ένα πολυδιάστατο μουσείο, καθώς έχει την ιδιότητα να καλύπτει τα γούστα των περισσότερων επισκεπτών, μέσω των εκθεμάτων μοντέρνας, κλασικής τέχνης και φωτογραφίας. Φεύγοντας μην ξεχάσετε να τσιμπήσετε ένα νοστιμότατο λουκάνικο από το περίπτερο που θα βρείτε δίπλα στην είσοδο. Η πολλή τέχνη ανοίγει την όρεξη.

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 1.5-2 ώρες
Ανοιχτά: Καθημερινά 10:00-18:00 & Τετάρτη και Παρασκευή 10:00-21:00.
Κόστος: Ενήλικες 17.9€, Συνταξιούχοι 12.9€, Νέοι κάτων των 26 ετών 11.90€, Παιδιά >19 ετών Δωρεάν. Με Vienna Pass Δωρεάν.

 Ο ξερόλας λέει: Στη συλλογή του μουσείου υπήρχαν αρχικά 200.000 εκτυπώσεις και 14.000 πίνακες!


Το Travelen.eu ανανεώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα τις τιμές των εισιτηρίων και τις ώρες λειτουργίας, ωστόσο είναι καλό να επισκέπτεστε πάντα την επίσημη ιστοσελίδα, του προορισμού σας.