Εύκολες καλοκαιρινές ασκήσεις από την Μαρία Τοπούζη

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι έχουμε προγραμματίσει να πάμε κάπου για διακοπές. Τι θα απογίνουν όμως τα σμιλεμένα πόδια και οι κοιλιακοί, σε στυλ Ντάνου, αν τα αφήσουμε παραμελημένα? Αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα, αφού κανείς δεν θέλει να χάλάσει το κορμί, που με τόσο κόπο απέκτησε. Μην ανησυχείτε.. το Travelen που νοιάζεται για ‘σας, ζήτησε από τη γνωστή γυμνάστρια – personal trainer Μαρία Τοπούζη να βγάλει ένα εύκολο και γρήγορο πρόγραμμα ώστε να διατηρηθούμε όλοι σε φόρμα! Κάπου εδώ σταματάμε και τον λόγο παίρνει η Μαρία.. Η οποία παρεμπιπτόντως έχει σμιλεμένα πόδια και κοιλιακούς Ντάνου!!

Με μόνο 10’ προπόνησης τη μέρα θα μείνεις σε φόρμα… χάρη στη Μαρία Τοπούζη.

Αγαπημένα μου γυμναστικόπουλα ή καλύτερα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γυμναστικόπουλα “Γεια σας…” Ο υδράργυρος χτυπάει πλέον κόκκινο ? και με μεγάλη μου χαρά σας εύχομαι καλό καλοκαίρι με πολύ γυμναστική, φυσικά μαζί μου… Τώρα θα μου πεις, εγώ Μαρία είμαι διακοπές, δεν έχω ούτε πολύ χρόνο αλλά ούτε και κάποιο γυμναστήριο στο μέρος που επέλεξα να πάω διακοπές… Εννοείται πως δεν γίνεται για λίγες μέρες που πήγες να χαλαρώσεις να επισκεφτείς ένα γυμναστήριο.

Γι’ αυτό κι εγώ σου έχω ετοιμάσει μία σειρά ασκήσεων εύκολες, γρήγορες και ούτε που θα ιδρώσεις ?? . Εκεί που θα είσαι στην αγαπημένη σου ξαπλώστρα και στην υπέροχη παραλία ? σου μπορείς να κάνεις 2-3 άντε 4 ασκήσεις για τα επίμαχα σημεία.

Είμαι η Μαρία Τοπούζη  και σήμερα θα σας δείξω ασκήσεις για άντρες και γυναίκες για όλο το σώμα.

 

1η άσκηση: Squats/Καθίσματα ?


Με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα γόνατα να μην περνάνε τις μύτες των ποδιών εκτελείς 15 επαναλήψεις σε αργό tempo. Ξεκουράζεσαι 1′ και επαναλαμβάνεις 2 ακόμα φορές.


2η άσκηση: Κάμψεις ?

Αγαπημένες κάμψεις με το σώμα σου να είναι σανίδα, έχοντας τον κορμό σου σφιχτό. Εκτελείς 12-15 επαναλήψεις και επαναλαμβάνεις άλλες 2 φορές.


Διάβασε ακόμη 

Ταξιδιωτικά Fitness tips by Μαρία Τοπούζη


3η άσκηση: Bulgarian split ?


O πιο εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις την ξαπλώστρα. Τοποθετείς πρώτα το ένα πόδι όπως βλέπεις και στη φωτογραφία εκτελείς 12-15 επαναλήψεις προσέχοντας πάντα το γόνατο να μην περνάει τη μύτη του ποδιού σου και έπειτα αλλάζεις πόδι. 3 set σε κάθε πόδι και θα φτάσεις με δυσκολία μέχρι την πισίνα ή τη θάλασσα…


4η άσκηση: Spiderman ?


Από θέση σανίδας, με τις παλάμες στην άμμο είτε σε ένα τοιχάκι που μπορεί να βρεις, φέρνεις εναλλάξ το κάθε γόνατο στον αντίστοιχο αγκώνα. Θα νιώσεις πολύ έντονη φόρτιση στους κοιλιακούς σου και πιο συγκεκριμένα τους πλάγιους! Έτσι για να βγεις κι εσύ φέτες στην παραλία φέτος! 15 και 15 επαναλήψεις σε κάθε πόδι (συνολικά 30 επαναλήψεις) από 3 set είναι το ιδανικό..


Διάβασε ακόμη 

Καταδυτική εμπειρία στα Χανιά (Oceanis dive center)


4 πολύ απλές, αλλά θαυματουργές ασκήσεις για όλο το σώμα για να παραμείνεις fit και στις διακοπές σου χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιο γυμναστήριο..! Η Έλενα και ο Νίκος δοκίμασαν το εύκολο workout μου και θα το κρατήσουν για όλα τα ταξίδια τουςΕΣΥ;;;;

?     ?     ?     ?     ?

Για περισσότερες ασκήσεις από την Μαρία Τοπούζη μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα της στο Facebook


Το Travelen ευχαριστεί τη γυμνάστρια & personal trainer Μαρία Τοπούζη για το εύκολο και γρήγορο πρόγραμμα που έβγαλε για όλους τους αναγνώστες μας.. Μην αργείς ξεκίνησε το άμεσα. Εσύ.. ναι εσύ.. μην λουφάρεις γιατί μετά θα γκρινιάζεις. Καλό καλοκαίρι με πολλή γυμναστική.

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge