Πώς τα Social Media μπορούν να γίνουν ο προσωπικός σας ξεναγός

Social Media προσωπικός ξεναγός? Σε μία high tech εποχή, είναι κρίμα να χρησιμοποιείτε τα social media μόνο για selfies, duck faces, like, follow, share και να μην τα εκμεταλλευτείτε για την εξυπηρέτησή σας. Το μότο “ζήσε σαν ντόπιος” δεν αποτελεί σήμερα μια ταξιδιωτική ουτοπία, καθώς τα social media σας βοηθούν να ζήσετε χωρίς την τουριστική ταμπέλα. Σκεφτείτε να ταξιδεύετε σε ένα άγνωστο μέρος και να έχετε τον προσωπικό ξεναγό, που θα σας βρει τα καλύτερα μέρη για να δείτε, να φάτε και να διασκεδάσετε. Αυτός είναι δίχως αμφιβολία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάθετε πως να τα εκμεταλλευτείτε εύκολα και γρήγορα.

…Και μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε σε Twitter, InstagramFacebook & Pinterest

1. Twitter

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά χρήσιμο ταξιδιωτικό βοηθό. Πριν από κάθε ταξίδι φροντίστε να ακολουθήσετε τοπικές εφημερίδες, bloggers, περιοδικά αλλά και επίσημα forum. Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνεστε καθημερινά για τα δρώμενα, τις εκδηλώσεις και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Γνωρίζοντας όλα αυτά θα γίνετε αυτομάτως κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Αν βρεθείτε σε κάποια μεγάλη πόλη μην αγχωθείτε, αφού οι τοπικοί bloggers δίνουν πληροφορίες για μέρη φαγητού, εξόδου κ.α. Τέλος, στην κοινότητα θα βρείτε δωρεάν ή εκπτωτικά εισιτήρια για να παρακολουθήσετε παραστάσεις και εκδηλώσεις του ενδιαφέροντος σας. Χρησιμοποιείστε έξυπνα το twitter και αυτό θα σας ανταμείψει..!


2. InstagramΈνας ακόμη χρήσιμος Social-ικός οδηγός είναι εφαρμογή instagram. Μέσα από τα hashtags της μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες που θα σας οδηγήσουν στα καλύτερα μέρη. Προσοχή: Δεν είναι καλό να χρησιμοποιείτε γενικές λέξεις όπως #Amsterdam, γιατί δεν θα βγάλετε άκρη με τα ατελείωτα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά όπως #rainyamsterdam, #lefoodingamsterdam (must για φαγητό) #nightinamsterdam. Έτσι θα πάρετε μια ολοκληρωμένη γεύση γι’ αυτό που ψάχνετε. Eπίσης μέσω των Geotags (Η γεωγραφική clickable περιγραφή) έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε το μέρος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία και να το επισκεφτείτε.

Extra Tip:

Μεταφράστε τη λέξη/φράση κλειδί στην τοπική γλώσσα. Έτσι θα βρείτε τα γνήσια στέκια & ενδιαφέροντα των ντόπιων!


3. Facebook

Το facebook από την άλλη είναι ένας καλά οργανωμένος χώρος, στον οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Κάνοντας Like στην επίσημη σελίδα του προορισμού, θα ενημερωθείτε για αξιοθέατα και θα γνωρίσετε μέρη που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχουν. Ακόμη έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μέρος σε κληρώσεις ή διαγωνισμούς και να κερδίσετε δώρα σχετικά με το ταξίδι σας, όπως γεύμα για 2 άτομα, προσκλήσεις για τρέχουσες εκδηλώσεις, gadgets, ρουχισμό, δωρεάν είσοδο σε μαγαζιά κ.α. Ένα άλλο πλεονέκτημα που διαθέτει η κοινότητα του FB, είναι η δυνατότητα να σχολιάσετε αλλά και να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα. Η απάντηση θα έρθει άμεσα. Έτσι λύνετε οποιαδήποτε απορία και είστε ενήμεροι γι’ αυτά που θα συναντήσετε. Τέλος μέσα από τις φωτογραφίες, που ανεβάζουν μέλη της σελίδας (και όχι επαγγελματίες), μπορείτε να έχετε μία αντικειμενική άποψη για τα σημεία που πρόκειται να επισκεφτείτε.

Extra Tip:

Πολύ σημαντικό είναι να κάνετε Like στις σελίδες τοπικών εφημερίδων, εστιατορίων κ.α, που θα βρείτε μέσα στην επίσημη σελίδα.

Extra Tip 2:

Προσθέστε στους φίλους σας 2-3 άτομα που διαμένουν στον προορισμό του ενδιαφέροντος σας, ώστε να σας δώσουν επιπλέον πληροφορίες. (Τα άτομα θα τα βρείτε μέσα από την επίσημη σελίδα της πόλης)


Διάβασε ακόμη 

Τα καλύτερα ταξιδιωτικά Tips για φωτογραφίες από το Smartphone


4. Pinterest

Ο κατάλογος ιδεών, όπως αυτοχαρακτηρίζεται το Pinterest, έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το παζλ με τους Social-ικούς ξεναγούς. Ο αστείρευτος κατάλογος θα σας δώσει ιδέες και λύσεις για τα πάντα, αρκεί να κάνετε τη σωστή αναζήτηση. Μέσα από φωτογραφίες, οι οποίες οδηγούν σε κείμενα και πληροφορίες, θα βρείτε επιλογές για φαγητό, ποτό, ντύσιμο, διασκέδαση, αλλά και δεκάδες μέρη για να επισκεφτείτε. Το pinterest σας βοηθάει να ξεφύγετε από τα τουριστικά μονοπάτια και να γνωρίσετε σε βάθος το μέρος που επισκέπτεστε.

Extra Tip:

Αφιερώστε αρκετή ώρα για να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και εμπιστευτείτε, κυρίως, τη γνώμη των χιλιάδων Bloggers.


5. PeriscopeΦυσικά από τη Social-ική σας ζωή δεν πρέπει να παραλείψετε το Periscope. Μία συμπληρωματική πηγή ξενάγησης, που εμπλουτίζει την κάθε σας στιγμή με ξεχωριστά δρώμενα. Μέσα από την εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθείτε για γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα σας (ή γενικότερα στην πόλη που βρίσκεστε) σε πραγματικό χρόνο!! Τέτοια μπορεί να είναι μία διαδήλωση, μία συναυλία, πολιτιστικά δρώμενα, κάποιος αγώνας, ακόμη και μία παράσταση από καλλιτέχνες του δρόμου. Αν δεν ξέρετε πως θα συνεχίσετε τη μέρα σας, αφήστε το Periscope να αποφασίσει για εσάς..

2 Σχόλια
  1. Ο/Η Tzina Varotsi λέει:

    Εξαιρετικό άρθρο και έμαθα το periscope που δεν ήξερα ?

    1. Ο/Η Nikos λέει:

      Σε ευχαριστούμε Τζίνα! Το periscope είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν κυρίως στο εξωτερικό. Εμείς την έχουμε χρησιμοποιήσει στο σε αρκετές χώρες και βρήκαμε πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα σε κοντινή απόσταση!

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge