Θεσσαλονίκη: Μέσα από τα μάτια των ντόπιων

Κάθε πόλη κρύβει τις δικές της, άγνωστες ομορφιές και μόνο κάποιος που μένει εκεί τις γνωρίζει! Πάρκα, κρυμμένα μονοπάτια, αξιοθέατα, εστιατόρια, καφέ-μπαρ, εκκλησίες και άλλα μέρη που δεν είναι στις προτεραιότητες των τουριστών μπαίνουν στη λίστα των ντόπιων που επιθυμούν την ησυχία και τη διαφορετικότητα..

Γι’ αυτόν τον λόγο εγκαινιάζουμε μια νέα κατηγορία blog posts στην οποία θα σας παρουσιάσουμε την κάθε πόλη που έχουμε επισκεφτεί, μέσα από τα μάτια των ντόπιων. Έτσι μπορείτε να βγείτε από τα τουριστικά μονοπάτια και να ανακαλύψετε τα αγαπημένα στέκια τους..

Θεσσαλονίκη

Duck private cheffing Κατηγορία: Φαγητό
 Διεύθυνση: Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας
  Ώρες Λειτουργίας: 13:00-01:00
Τιμή: 50€ γεύμα δύο ατόμων
  Website: Facebook

Θα πρότεινα το Duck private cheffing που βρίσκεται στα Πατριαρχικά Πυλαίας, λίγο πιο πίσω από το εμπορικό Mediterranean cosmos. Αν δεν σου έχουν πει που είναι δύσκολα το γνωρίζεις ή το βρίσκεις! Οι συνταγές είναι της ιδιοκτήτριας-chef και έχει και πιο gourmet πιάτα! Το ιδιαίτερο με αυτό το εστιατόριο είναι ότι έχει ανοιχτή κουζίνα, δηλαδή το φαγητό μαγειρεύεται εκείνη την ώρα μπροστά σου.

Έχει κήπο και σάλα αλλά ο χώρος είναι πολύ μικρός, αφού έχει χωρητικότητα μονό για 35 άτομα, οπότε χρειάζεται απαραίτητα κράτηση για να βρεις να κάτσεις! Επίσης άλλη μια ιδιαιτερότητα του είναι ότι κάθε μέρα το μενού είναι διαφορετικό..

Μια ακόμη πληροφορία για την κουζίνα είναι ότι την στήσανε μέσα στο μαγαζί για να απασχολούν τα παιδιά όσο θα έτρωγαν οι γονείς τους, αλλά τελικά η κουζίνα έκλεψε το ενδιαφέρον όλων γι’ αυτό και μαγειρεύουν μπροστά στους πελάτες.

Από Xristina Kats

Παραλία Θεσσαλονίκης Κατηγορία: Τοποθεσία, Χαλάρωση
 Διεύθυνση: Παραλία Θεσσαλονίκης
  Ώρες Λειτουργίας: Πάντα
Τιμή: Δωρεάν

Μην ανησυχείτε, δε θα σας μιλήσω για την πανέμορφη παραλία μας, αφού αυτή υπάρχει μέσα στο site, αλλά για ένα μέρος που δεν το ξέρουν ή καλύτερα που δεν το προτιμούν πολλοί. (Ωστόσο η παραλία πρέπει να βρίσκεται στα πρώτα μέρη που θα επισκεφτείτε στην πόλη, αφού είναι ένα κόσμημα.) Αυτό βρίσκεται στην αρχή της παραλίας και προσφέρει ηρεμία, ξεγνοιασιά και υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό. Το μέρος δεν δέχτηκε την ανακαίνιση όπως όλη η παραλία, μένοντας αναξιοποίητο και -ευτυχώς για εμάς- μη προτεινόμενο. Ποιο είναι; Μα φυσικά η πίσω πλευρά του Μεγάρου Μουσικής!

Κάπου εκεί, ανάμεσα στους ψαράδες αράζουμε με τους φίλους μου όταν θέλουμε κάτι ήσυχο και όμορφο με άπλετη θέα! Αν θέλετε κι εσείς να ξεφύγετε από την πολυκοσμία προτιμήστε το και απολαύστε ίσως το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα της πόλης.. Για τα δικά μου μάτια, τουλάχιστον!

Προσοχή: Να είστε έτοιμοι να λερωθείτε αφού δεν υπάρχουν παγκάκια και άλλα κομφόρ!!

Από Κώστας Λαφτσόγλου


Διάβασε ακόμη 

Η Φλωρεντία από τα μάτια των Ντόπιων


Jerry’s Foodtruck Κατηγορία: Φαγητό, Χαλάρωση
 Διεύθυνση: Π. Μελά 44
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11:30-23:30
Τιμή: 17€ το κουτί
  Website: http://jerrys.gr/ 

Δεν γίνεται να είσαι στην Θεσσαλονίκη και να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα το γευστικό κόσμο του Jerry’s Foodtruck. Πηγαίνοντας στην «καντίνα» θα έχεις την δυνατότητα να γευτείς μια μεγάλη ποικιλία από donuts και να δημιουργήσεις όχι μόνο τους κλασικούς γλυκούς συνδυασμούς άλλα και αλμυρούς. Η φαντασία παίζει κυρίαρχο ρόλο και το ευχάριστο προσωπικό του Jerry’s διαρκώς μας εκπλήσσει με τις πρωτοτυπίες ιδέες του. Ιδανικό για να αντικαταστήσεις τη κλασική τούρτα για το πάρτι σου διαλέγοντας ανάμεσα από πολλές γεύσεις. Πίστεψε μας δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, εμείς επιλέξαμε ένα sweet box με bueno, λευκή σοκολάτα, πραλίνα και σοκολάτα γάλακτος και πραγματικά μας έμεινε αξέχαστο.

Από Tasty_skg (Κατερίνα & Έλενα)

Μαύρη Χήνα Κατηγορία: Φαγητό, Ποτό
 Διεύθυνση: Προφ. Ηλία 49  Πυλαία
  Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 19.00-24.00 & Κυριακή  12.00-18.00
Τιμή: 50€ γεύμα δύο ατόμων
  Website: http://www.mavrixina.gr/

Ανηφορίζοντας προς Πυλαία το μάτι μου έπεσε μου σε ένα διαφορετικό χώρο ιδιαίτερης αισθητικής. Δεν άργησα να τον επισκεφτώ καθώς μου κέντρισε έντονα το ενδιαφέρον. Περνώντας το κατώφλι του ήρθα αντιμέτωπη με ένα περιβάλλον εξαιρετικής αισθητικής.

Οι επιλογές τόσο σε ψάρι, όσο και σε κρέας προσφέρονται χωρίς εκπτώσεις τόσο  στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα των εξαιρετικών Α΄ υλών. Τα γκουρμέ πιάτα τους με άφησαν άφωνη με την δημιουργικότητά τους, την άψογη αρχιτεκτονική των πιάτων, ενώ ταυτόχρονα κάλυπταν τους γευστικούς μου κάλυκες. Οι σαλάτες ακολουθούν τη γενικότερη φιλοσοφία του μαγαζιού, καθώς είναι άψoγα μαριναρισμένες και ισορροπημένες. Οι επιλογές των κρασιών ακολουθούν το γενικότερο σκεπτικό των πιάτων, ώστε να καλύπτουν όλους τους γευστικούς συνδυασμούς.

Όταν ήρθε δε το επιδόρπιο αισθάνθηκα ότι είχα μπροστά μου ένα έργο τέχνης, η πάβλοβα με άφησε άφωνη με την πανδαισία χρωμάτων και υλικών της. Το σέρβις  του μαγαζιού ήταν από την πρώτη στιγμή διακριτικότατο και εξυπηρετικό στις επιλογές  μας.

Γενικά το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αξίζει να πάτε όταν επισκεφτείτε την όμορφη πόλη μας…!!

Aπό Theodora Nora Papadopoulou

Πρώτο Πάτωμα Κατηγορία: Διασκέδαση, Καφές
 Διεύθυνση: Τσιμισκή 97
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-24:00
Τιμή: 3€ καφές
  Website: https://www.facebook.com/pages/Πρώτο-Πάτωμα/137856962980159 

Ένα καφέ με θεατρικό χαρακτήρα. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στην οδό Τσιμισκή. Κλασικά διακοσμημένο με vintage πινελιές δίνει την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε σε άλλη εποχή. Χαλαρή ατμόσφαιρα ιδανική για να απολαύσει κανείς ένα καφέ συνοδευόμενο από ένα λαχταριστό κομμάτι σοκολατόπιτας! Τα βράδια οργανώνονται συχνά θεατρικές βραδιές ή live που σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο αυτό χώρο προσφέρουν σίγουρα ένα μοναδικό θέαμα.

Aπό Γιάννης & Βίκυ


Διάβασε ακόμη 

Θεσσαλονίκη: Μάθε τα πάντα για την πόλη


rOOTS Κατηγορία: Φαγητό, Χαλάρωση
 Διεύθυνση: Μπαλάνου 4-6, Πλατεία Άθωνος
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-02:00
Τιμή: 20-25€ γεύμα δύο ατόμων
  Website: https://www.facebook.com/roots.vegan/ 

Κάνοντας μια βόλτα στα πολύ όμορφα και γραφικά στενάκια της πλατείας Άθωνος θα συναντήσεις ένα ακόμα μαγαζί το οποίο όμως ξεχωρίζει για την άριστη εξυπηρέτηση και για το φιλικό προσωπικό, που πραγματικά δείχνει ότι αγαπάει αυτό που κάνει. Το roots αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για φαγητό, μιας και το μενού του δεν περιλαμβάνει κρέας αλλά απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν χορτοφαγικές επιλογές.

Στην αρχή λοιπόν βρέθηκα σε αυτό το μαγαζί με την μητέρα μου, η οποία είναι χορτοφάγος εδώ και 20 χρόνια, και ομολογώ ότι ήμουν ιδιαίτερα διστακτικός. Παρόλα αυτά μόλις έφτασαν τα πρώτα πιάτα στο τραπέζι ένιωσα έκπληκτος από τις γεύσεις και την ποικιλία. Το μαγαζί κατάφερε να με κερδίσει και πλέον καταλήγω σε αυτό ακόμα και μέρες που δεν υπάρχει κάποιος χορτοφάγος στην παρέα.

Από Μάριος Μπαλλάς

Mistral seaside bar Κατηγορία: Καφές, Διασκέδαση, Θέα
 Διεύθυνση: Τήνου 4, Ν. Κρήνη
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-02:00
Τιμή: Καφές 3€
  Website: https://www.facebook.com/mistralbar.gr/?rf=262701180497894

Βρίσκεται σε μοναδικό και αγαπημένο σημείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Για τους παλιούς φίλους πρόκειται για το πάλαι ποτέ ΑΡΓΩ, για τους νεότερους ένα ειδυλλιακό μέρος με υπέροχη θέα προς την θάλασσα και μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Το Mistral Seaside Bar έχει μία καταπληκτική διαρρύθμιση, υπέροχα ποτά, σούπερ καφέ, άψογο προσωπικό που είναι πάντα χαμογελαστό και το πιο καλό; Άπλετο χώρο Parking. Μπορείτε να το προτιμήσετε είτε για έναν χαλαρωτικό καφέ, είτε για ένα υπέροχο κοκτέιλ το βράδυ, ατενίζοντας τη θάλασσα και ακούγοντας ωραία μουσική. Όποτε κι αν το προτιμήσετε θα απολαύσετε ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με ανεμπόδιστη θέα στον Θερμαϊκό.

Από Μαρία Κυρίτση

Café Dyfé Κατηγορία: Καφέ, Μπαρ
 Διεύθυνση: Mακεδονίας 22 & Γεννηματά Άγιος Ιωάννης
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 7:30-01:30
Τιμή: 3€ Καφές
  Website: https://www.facebook.com/mimilias/

Στην αναζήτηση του τέλειου καφέ στην γειτονιά μου, στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, δεν άργησα να πέσω πάνω σε αυτό το γωνιακό ξεχωριστό καφέ μπαρ. Η καλή ποιότητα του καφέ σε συνδυασμό με τη μαεστρία του barista-ιδιοκτήτη και το φιλικό περιβάλλον γίνεται αυτόματα συνήθεια για την καθημερινότητά σου. Μπορείς να πάρεις τον καφέ Takeaway ή να τον απολαύσεις στους μοναδικούς πολύχρωμους καναπέδες, που θυμίζουν τον σχεδιαστή Kenzo. Το ποδήλατο στον τοίχο είναι στολίδι από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ η ethnic μουσική ταξιδεύει μακριά το νου. Στη μικρή αλλά καλοστολισμένη αυλή, η οποία είναι γεμάτη με φυτά, λουλούδια και αρωματικά κεράκια μπορείς να απολαύσεις ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει.

Αργά το απόγευμα ένα δροσιστικό ποτάκι στην καρδιά του Άγιου Ιωάννη είναι απαραίτητο στο Café Dyfé, είτε είσαι κάτοικος της περιοχής, είτε όχι, μιας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κεντρικά καφέ μπαρ της πόλης. Το ωραίο είναι πως θα πέσεις πάνω σε πολλά πρόσωπα της γειτονιάς και θα γίνετε όλοι μια παρέα. Τέλος, συγκεκριμένες μέρες διοργανώνονται live από υπέροχους καλλιτέχνες, των οποίων η μουσική ποικίλει.

Θα το αγαπήσετε πολύ γρήγορα μιας και προσφέρει ζεστό και ποιοτικό κλίμα στην πιο όμορφη πλευρά της Καλαμαριάς. Όταν το επισκεφτείτε θα με θυμηθείτε…!!!

Aπό Theodora Nora Papadopoulou


Διάβασε ακόμη 

Το Άμστερνταμ από τα μάτια των Ντόπιων


The PULP bar Κατηγορία: Μπαρ, Διασκέδαση
 Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 8
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-04:00
Τιμή: 5€ Μπύρα
  Website: https://www.facebook.com/pulpbarthessaloniki/

Στο κέντρο της πόλης πίσω από την περίφημη εκκλησία της Αγ. Σοφίας κρύβεται ένα υπέροχο και πολύ ξεχωριστό μαγαζί. To the pulp bar αποτελεί τον νούμερο ένα σταθμό στη λίστα μου ως ο καλύτερος προορισμός για μια βραδιά με φίλους, ροκ μουσική και μπύρες.

Το μαγαζί λειτουργεί από τις 10 το πρωί, όπου μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου με καφέ και μερικά δυνατά μουσικά vibes και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ όταν και μετατρέπεται σε μπαρ όπου μπορείς να γνωρίσεις πολύ ενδιαφέροντα νέα άτομα, ντόπιους ή και erasmus φοιτητές. Η ιδιαίτερη διακόσμηση σίγουρα θα τραβήξει το μάτι σου, αλλά και ο κατάλογος με τη μεγάλη λίστα από μπύρες, όλων των ειδών, δεν πρόκειται να περάσει αδιάφορος.

Από Μάριος Μπαλλάς

ERGON Agora Κατηγορία: Φαγητό, Ψώνια, Διασκέδαση
 Διεύθυνση: Π. Μελά 42
  Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-01:00
Τιμή: 45€ γεύμα δύο ατόμων
  Website: https://www.ergonfoods.com/restaurants/thessaloniki/

Σε αυτό το μαγαζί μπορεί κανείς να συνδυάσει διασκέδαση και ψώνια μαζί! Ο κατάλογος περιέχει πιάτα με φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά ορισμένα από τα προϊόντα που θα συναντήσετε είναι το τουλουμοτύρι Κοζάνης, μανιτάρια Γρεβενών, στάκα Χανίων, γνήσιος παστουρμάς κ.α.

Τα προϊόντα αυτά διατίθεται για αγορά στο παντοπωλείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο πράγμα που κάνει το μαγαζί να ξεχωρίζει και να αποτελεί πόλο έλξης ακόμη και για πολλούς τουρίστες. Ο χώρος είναι καθαρός και το προσωπικό ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο.

Aπό Γιάννης & Βίκυ

0 Σχόλια

Μπείτε στη συζήτηση

CommentLuv badge